Manapság már egyáltalán nem eretnekség kimondani azt, hogy a Microsoft úgy szállítja az innovációkat, ahogyan az Apple tette a kilencvenes évektől a 2010-es évek első feléig. A Surface család valóban családdá vált, akárcsak az Apple számára a Mac ökoszisztéma és ennek legújabb tagja úgy néz ki, mint egy sci-fi filmes kellék, de valóban megvásárolható lesz. 

A 2016-os Surface Hub első felvonása a hatalmas kávákkal és limitált lehetőségeivel pusztán karikatúrának tűnik a Surface Hub 2 mellett. A másodszülött nem csak kecses lett a szinte nem létező káváival, de a felfogató mechanizmus lehetővé teszi a könnyed elforgatást. Emellett kapott egy oldalra elrejtett ujjlenyomat olvasót, amit megérintve azonnal felismeri az odalépett munkatársat, így nem kell a bejelentkezéshez jelszavakkal molyolni.

A Microsoft nem sokat árult el a Surface Hub 2 paramétereiről, de az 55″ képátlóhoz 3:2 képarány és 4K-nál is nagyobb felbontás társul, természetesen érintőképernyős funkciókkal és stylus támogatással. Akinek a méret a lényeg, az 4 képernyőt “csempe” elrendezésben összeköthet, ami aztán végképp a sci-fi filmek irányító központjaira emlékeztet. Sajnos az ár egyelőre nem ismert, de egészen biztos, hogy nem a nappalikba fogják a legtöbbet eladni, de ez nem is cél: A Microsoft irodák számára készítette a Surface Hub 2-t