A világ kormányai sok módot kerestek már arra, hogy teljes tiltás nélkül vegyék rá az embereket káros szenvedélyek, addikciók elhagyására. Az Ausztrál kormány még 2016-ban vezette be az egyencsomagolást a cigisdobozokra és ehhez tudományos alapossággal meg kellett találni a világ legundorítóbb színét: Ez lett a Pantone 448 C. 

Talán túlzás azt mondani, hogy ez a legundorítóbb szín, de ehhez társítják az emberek a legtöbb piszkos, nyálkás, kormos, koszos, sáros asszociációt és a cél pont ez volt. Az egyes körökben csak “fosbarna” vagy “foszöld” néven számon tartott Pantone 448 C lett az ausztrál cigisdobozok színe, amit nem sokkal később az Egyesült Királyság és Franciaország is átvett.

A világon a negyedik ország, mely ezt az egységes csomagolást és színt írja elő pedig éppen Magyarország lett. A 2016. augusztus 20-tól újonnan piacra lépő márkáknak már ezt a csomagolást kell használniuk, míg 2019. május 20-tól már az összes gyártónak át kell majd térnie.

Reméljük a gyártók friss Pantone Plus Color Bridge színskákkal készülnek a nagy napra, mert durva lenne direktszínnel nyomni a dobozokat.