Bár még a felénél sem tartunk az évnek, de könnyen lehet, hogy a Yongnuo YN43 lesz 2018 legfurább fotós kütyüje, mert a Micro 4/3 formátumát házasítja a Canon objektív ökoszisztémájával és talán eleve lemaradt a lényegről. A roppant találó nevű YN43 ugyanabból az ügyeskedő, koppintós barkács szellemiségből született, mint a gyártó többi cucca. 

Szögezzük le, hogy a koncepció egyébként nem újdonság, még a Sony találta ki, hogy egy okostelefonra csíptethető kiegészítővel nagyjából teljes értékű fényképezőgéppé lehet azokat alakítani, őket követte többek között az Olympus, DxO, Kodak és a Vivitar is. A Yongnuo fogott egy Micro 4/3-os szenzort, de ehhez Canon EF-S bajonettet társított.

Ez a kombináció roppant fura, de valahol érthető: A Yongnuo csak Canon és Nikon (de főleg előbbi) cuccait másolja, így kézenfekvő, hogy aki megveszi a YN34-et, az nagy valószínűséggel tőlük vásárol majd objektívet is. A YN34-ről sajnos még nincsenek pontos specifikációk, egyelőre csak a létezését leplezte le a gyártó.