Az emberiség hajnala óta furcsa vonzódást tanosítunk falak összefirkálása iránt, a gyermekek is általában ezzel okozzák az első lábon kihordott agyvérzést szüleiknek. A Carlo Ratti Associati (CRA) design és innovációs iroda robotja viszont ezt egészen más dimenzióba helyezi. Markerekkel firkál gyakorlatilag bármit: Grafikát, üzenetet, naptárat, amit a gazda megkíván.

A Scribit viszonylag egyszerű szerkezet, két drótkábelen lóg, ezeket kell két ponton rögzíteni és ez végzi a fej mozgatását is, ezen kívül csak egy konnektor kell és mehet vele a falra nyomtatás.

A CRA a milánói design hét alatt mutatja be a nagyközönség előtt a Scribit-et és heteken belül indul a közösségi finanszírozós kampány. A kis robot egy nagyon jópofa geg tud lenni egy iroda előterében, éttermben, vállalkozó szelleműek pedig akár a nappalit is dekorálhatják vele.

Mivel a robot képes törölni is, így akár állandóan változhat a fal tartalma, alkalmas akár arra is, hogy bejövő üzeneteket jelenítsen meg, aktuális időjárást vagy napi éttermi menüt írjon ki, gyakorlatilag a lehetőségek száma a végtelenhez közelít.