Néha az ember csak vakarja a fejét a Fujifilm gesztusaitól, hiszen a szakmától teljesen idegen módon fejleszti már évek óta piacon lévő gépeit is. A frissítései nem csak hibajavítások meg apró foltok, más gyártók ezekért a fejlesztésekért új modellt adnak ki. Az X-T2-höz érkezett legújabb update már szinte az irracionalitás határát súrolja, de ezen leginkább csak a vásárló nyerhet.

Az új frissítés többek között elhozza végre az internal F-Log módot és a 120 fps (1080p) videórögzítést is, de a legújabb csúcsgéppel, az X-H1-essel bemutatott videós Eterna filmszimulációs módot is LUT formájában ingyen odaadja (ehhez kell az F-Log, amihez többé nem kell külső felvevőt használni). Ezen kívül a sötétben való AF működést is finomhangolta, gyorsabbá tette, ha pedig ez nem elég, akkor jön a Focus Braket mód is.

Felmerül persze, hogy egyes vélemények szerint a Fujifilm teljesen meghülyült, hiszen a piac többi szereplője nem így működik és csak ártanak maguknak, hiszen a gépeik gyakran megközelítik tudásban a vadonatúj modelleket is, ez kevésbé ösztönzi a fotósokat cserére. Mások szerint viszont a Fujifilm profin teszi amit tesz, hiszen hosszú távra épít és a márka iránti elköteleződés felépítése mindennél fontosabb számára, még ha ezen rövid távon pénzt is bukik.

Akárhol is van az igazság, X-T2 tulajdonosok töltsék le a 4.0-ás frissítést, megéri!