Romantikus, heroikus jelzőket tudunk aggatni azokra a fotósokra, akik egy extrém expedíció vagy háborús tudósítás közben veszítik életüket bármilyen gondos óvintézkedés ellenére. Őket gyakran hősöknek tartjuk. Megint mások pedig csak simán elnyernek egy Darwin-díjat, mint az az indiai férfi, aki egy sérült medvéhez lépett oda egy szelfi kedvéért. 

A Hindustan Times szerint Bhatara egy esküvőről tartott hazafelé, amikor megállt a társaságával egy nyilvános mosdónál. Ekkor vette észre a sérült medvét és az a gondolata támadt, hogy egy életre szóló emléket szerez magának egy közös szelfivel. Az állat viszont éppen nem volt vicces kedvében és megmutatta, hogy nyers fizikai erőben ki áll magasabb szinten a táplálékláncban.

A támadásról videó is készült (mivel felkavaró, ezért nem ágyaztuk be, csak linkeljük), ezen látszik, hogy a pánikba esett civilek mellett megjelent egy kóbor kutya is, aki a gyengébbik fél oldalán szállt be a csetepatéba, de ez kevés volt Bhatara életének megmentéséhez. Indiában rövid időn belül ez a harmadik hasonló eset, másik két alkalommal vad elefántokkal szelfizni vágyók lelték halálukat.