Megint egy keserű pirulát kell lenyelnie az analóg fotózásért rajongóknak: A Fujifilm Neopan 100 Arcos kisfilmes formátuma is megszűnik néhány hónapon belül, őt követik a fekete-fehér fotópapírok is. Ez nem csak még egy típus gyártásának leállítását jelenti a sok közül, ezzel véget ér a fekete-fehér analóg filmes fotózás a Fujifilm részéről.

A Fujifilm hivatalos közleménye sajnálkozóra sikerült, mert tudják, hogy ez sok Acros rajongó számára fekete napként vonul be a történelembe. A gyártó igyekezett a költségek optimalizálásával, gyártási technológiák átalakításával kijönni a veszteséges gyártásból, de ez nem sikerült, így 2018. októberétől kivonásra kerül az utolsó mohikán is.

Idén májusban áll le ugyanennek a filmtípusnak a 4×5 és 8×10 formátumú változatának gyártása is. Fontos azért kiemelni, hogy a Fujifilm továbbra is egyik kiemelkedő alakja az analóg fotózásnak, így egyelőre a modernizált Instax instanfilmes rendszer még köszöni él és virul. De fekete-fehér Fujifilm hagyományos filmre már nem sokáig fotózhatunk.