Könnyekkel, verejtékkel és vérrel teli évek vannak mögöttünk. Milliók fohászkodtak az Instagram isteneihez, hogy a legjobban várt funkciót, az időzített megosztást tegyék végre elérhetővé. Ez a funkció végre érkezik, igaz a legtöbb felhasználó számára egyelőre sok köszönet nem lesz benne, de az életünk egy kicsit kevésbé lesz hiányos ezentúl. 

Aki üzletszerűen használja az Instagramot és odafigyel a statisztikákra vagy saját megfigyelésekre, hogy mely napszakokban érdemes megosztani, az tudja, hogy az időzített megosztás aranyat ér. Vagyis érne, mivel hivatalos megoldás erre még nincs. De a Business felhasználóknak szánt Instagram blogban felbukkant, hogy API-szinten érkezik a lehetőség.

Miért örülünk? 

Az mindenképpen jó hír, hogy a funkció érkezik. Az Instagram az API eszköztár kibővítésével adja meg a lehetőséget a kirakott bejegyzések időzítésére, így már nem kell ezeket kézzel elindítani vagy különféle hekkelt megoldások után kutatni az internet sötét sarkaiban. Ez különösen azoknak jó hír, akik sok oldalt kezelnek egyszerre és a megosztások jobban tervezhetővé, betáblázhatóvá válnak.

Miért nem örülünk? 

Van az egésznek két szépséghibája: Egyrészt a funkció egyelőre csak az üzleti fiókot üzemeltetőknek lesz elérhető, normál fiókkal nem, legalábbis utóbbiak 2019-nél előbb nem kapnak erre lehetőséget. De az is savanyú, hogy az időzített megosztást egyelőre a gyári Instagram alkalmzás nem kapja meg. Az API a third-party fejlesztők számára nyújt lehetőséget, tehát aki így akar megosztani, annak egy harmadik féltől származó appot vagy webes megoldást kell használnia.