Feltették a Kickstarterre és rövid idő alatt tízszeresen túlteljesítette az eredetileg kitűzött célt a Wiral LITE. A drónok korában kicsit talán ügyefogyottnak tűnik első olvasatra egy kameramozgató kábel megoldás, hiszen azok szinte mindenhova elrepülnek. A hangsúly azon a szón van, hogy “szinte”. A cable cam rendszerek pont oda valók, ahol a drón sem repülhet, mégis a repülés érzetét kell kelteni.

Teherbírása 1,5 kg, tehát akár egy nem túl nehéz fényképezőgép + objektív párossal is megbirkózik, de rendelkezik GoPro foglalattal is, de egy DJI Osmo is felrakható rá. A mozgatórendszert a Wiral tervezte a nulláról és akár 45 km/h sebességre is képes. A teljes kábelezés és beüzemelés a Wiral szerint nem lesz több 3 percnél, mivel nem csak a hordozhatóságra, de a villámgyors felállíthatóságra és elpakolhatóságra is gondoltak.

A cable cam rendszereknek nem csak ott van létjogosultsága, ahova drónnal biztonsági okokból berepülni nem lehet, de ahol a zümmögők zaja sem hiányzik a felvételre. A Wiral LITE az alkotói szerint teljesen csendesen működik. Ezzel akár arra is alkalmas lehet, hogy zárt terekben is forgathassunk vele a drónok által csapott zajok és szélvihar nélkül. A Kickstarter kampány ár pillanatnyilag 200 dollár (amíg van), de a végső piaci ár 400 dolcsi lesz.