Tegnap jelent meg az Apple asztali operációs rendszerének legújabb kiadása és a Wacom tulajdonosok körében már áll a bál, ugyanis a gyártó nem készült el időben a 10.13-as High Sierra premierre egy kompatibilis driverrel. A Wacom azt javasolja, hogy mindenki várjon még a rendszerfrissítés telepítésével pár hetet.

Twitteren hívta fel a figyelmet a Wacom arra, hogy nincs még az eszközeihez MacOS 10.13 High Sierra driver, de október végéig elkészül. Azonnal záporozni kezdtek az elégedetlen kommentek, melyek szerint a Wacomnak így is 4 hónapja volt a driverek elkészítésére és miért kell még további egy hónapot várni. A Wacom azzal védekezik, hogy az Apple nem hagyott elegendő időt a fejlesztésre.

Ennek ellenére internetszerte sok kommentelő jelezte, hogy az új MacOS-en tökéletesen működik a Wacom táblája a 10.12-höz való driverrel, így közel sem biztos, hogy a High Sierra-t telepítőknek le kell mondaniuk kedvenc grafikai táblájukról október végéig, de jó észben tartani, hogy a hivatalos driver még nincs készen és adódhatnak gondok.