Minden kreatív melós ugyanarra vágyik: Hogy kevesebbet kelljen szüttyögni ugyanazért az eredményért. Ez a felismerés pedig perifériák egész arzenálját állította már hadrendbe és a Logitech soha nem arról volt híres, hogy bármilyen buliból hajlandó kimaradni. A Logitech Craft egyetlen, de intelligens tekerővel igyekszik olajozottabbá tenni a munkafolyamatokat az InDesigntól a Photoshopon át a PowerPointig.

A Craft billentyűzet alapvetően egy teljesen hétköznapi darab, szemben mondjuk a Loupedeck megoldásával, ami a billentyűzet helyét veszi el. A mutatvány a bal felső sarokban elhelyezett érintésérzékeny tekerő. Az éppen paraméterezni kívánt funkciót pöcögtetéssel lehet kiválasztani, utána tekergetéssel állítani. Sajnos a tekerő nem moduláris, így a jobbkezes Wacom felhasználóknak lesz egy kicsivel kényelmesebb, mint a balkezeseknek.

A Logitech már most egy seregnyi Adobe és Microsoft szoftvernél biztosítja a Craft támogatást (a legfontosabb Creative Cloud és Office szoftverek tartoznak ide, de a lista idővel bővül majd és használható az említett szoftvereken kívül is). A billentyűzet ezen túlmenően is egy csomó technológiai bravúrt tud, mint például a kéz érzékelése, így a billentyűk akkor világítanak, mikor a kezünkkel közelítünk és a fényerősséget is a környezeti fényekhez állítja, így sötétben sem süti ki a szemünket.

Nem mellékes az Easy-Switch sem, így három eszközhöz is csatlakoztathatjuk vezeték nélkül a billentyűzetet és egyetlen gombbal válthatunk közöttük. A Bluetooth LE technológián alapuló kapcsolat egyébként a két végpont között titkosított. Persze mindennek ára van: A Logitech Craft ára potom 200 euróra rúg és még nincs belőle magyar kiosztású változat (a főbb európai nyelveken van, így a szoftveres magyar kiosztás megoldható).