Nyáron általában fegyvernyugvás van a kütyük piacán, ilyenkor a hadtesteket mozgató menedzserek egy homokos tengerparton szórják el a negyedéves bónuszaikat, míg a mérnökök titkos laborokban tökéletesítik a legújabb szuperfegyvereket, melyek az őszi-karácsonyi nagy hajrában kerülnek hadrendbe. A Nikon is csak egy apró erőfittogtatást hozott össze a D850 bejelentésének. Vagyis a bejelentés bejelentésének.

Az a helyzet állt elő, hogy manapság divat azt is bejelenteni, hogy hamarosan bejelentenek. Így járt a Nikon D850 is, ami a következő nagyágyú lesz a Nikon repertoárjában, folytatva elődei hagyományait (az ötös számmal kiegészítve, így lesz D7500, D500, D750, D850, D5 a kínálatban). Igazából még semmi konkrétumot nem árultak el az új gépről, csak sokat sejtetően az éjszakai égbolt alá vitték ki demonstratív jelleggel.

Ez meg is adja az alaphangot: A 8K felbontású timelapse mód már egészen biztos, ahogy az is sejthető lesz az éjszakai bevetés képsorait nézve, hogy durván rámennek majd a magas ISO melletti teljesítményre is, de ígéreteken kívül egyebet nem tudunk. A D850 megint egy igásló lesz, amit főleg tájfotósoknak, reklámfotósoknak, divatfotósoknak, esküvői fotósoknak szán a Nikon. Pont azoknak, akiknek a középformátum már túl nagy falat, de szeretnék egy cseppet megközelíteni azt.