Érdekes melldöngetés ütötte fel a fejét és egyre valószínűbbé válik, hogy a Nikon teljesen új MILC rendszeren dolgozik, mely elsősorban a középkategóriás és professzionális DSLR-ek konkurense akar majd lenni, ami a piac második legnagyobb szereplőjeként komoly mérföldkő lenne.

De miért lenne nagy szám egy ütős Nikon MILC? Mert a legnagyobb DSLR gyártók a Canon, Nikon, Pentax hármasfogattal eddig leginkább abban voltak érdekeltek, hogy a MILC műfaj ne váljon túlságosan népszerűvé és erre a saját MILC megoldásaik a legjobb példák: Hol a pocsék minőség, hol pedig a lehetetlenül apró szenzor tartotta távol a tömegeket.

A múlt héten felröppent új Nikon MILC pletykák kapcsán a DPReview kereste meg a gyártót, amely csak annyit közölt, hogy a részletek még nem nyilvánosak, de dolgoznak új MILC eszközökön, melyek optikai minőség, képfeldolgozás, ellenállóképesség és kezelhetőség terén kimagasló szintet fognak teljesíteni.

Ez persze jelenthet bármit, de a Nikon új közép- és felsőkategória felé orientálódó üzletpolitikájával nehezen lehetne összeegyeztetni, hogy mindezt a Nikon 1-rendszer keretein belül képzelik el. Ha pedig letesznek az asztalra valamit, ami tényleg odatehető bármelyik profi Nikon DSLR váz mellé, azzal azt üzennék, hogy vége a MILC műfaj kerülgetésének, immáron a Nikon komolyan vehető tényező lenne ezen a piacon is. Elsőként a nagy DSLR gyártók között.