Most úgy nagyjából a fél geek világ a fejét vakarja attól, hogy éppen mit is mutatott be a RED, hiszen be is mutatta, meg nem is az első okostelefonját. A főként professzionális mozifilmes felszereléseiről ismert RED a Hydrogen nevű okostelefonjával a holografikus, AR, VR, 3D képalkotásra helyezi a hangsúlyt, mindezt vaskos szemüvegek nélkül, csak éppen egyelőre túl sok mindent bíz a fantáziára.

A Hydrogen egy Androidot futtató okostelefon lesz, mely a speciális megjelenítő mellett egyébként amolyan irányítóközpontként is funkcionál majd az EPIC, Scarlet és Weapon kamerarendszerehez. De itt nincs még vége a bulinak: Modulokkal bővíthető lesz, hogy minél profibb minőségben rögzíthess vele… nos igazából bármit ami videó, fotó, holografikus, AR, VR és 3D tartalom. De a kijelzőhöz hasonlóan még erről sem árultak el az égvilágon semmit.

A RED már megkezdte az előrendelések rögzítését potom 1200 és 1600 dollár közötti árakon, amit mi csak kalandoroknak ajánlunk, mert igazából a Hydrogen jelenleg nem több, mint egy sci-fi filmekbe illő ígéret, amiről még csak egy árva koncepció videó vagy rajz sem készült, így nehéz elképzelni, hogy pontosan mi is sül majd ki ebből. Ezzel a RED is tisztában van, így az előrendelés feltételei között rögzítették, hogy a megjelenés ideje, árak és a specifikációk (!) korlátlanul változhatnak a 2018 elejére tervezett megjelenésig.