Megbízható forrásra hivatkozva pletykálkodik a FujiRumors arról, hogy a jövőben mégis érkezhetnek Fujifilm vázak szenzorstabilizálással, annak ellenére, hogy a gyártó hivatalos álláspontja szerint ezt nem tervezni. A piac viszont diktál és aki lemarad, az kimarad: Mára az IBIS (in-body image stabilization, vagyis vázon belüli képstabilizálás) az egyik fő attrakciója lett a MILC piacnak és a vásárlók kifejezetten igénylik.

Takashi Ueno és Shusuke Kozaki egy interjúban korábban azt állították, hogy a helyszűke miatt a szenzor mozgatásán alapuló képstabilizálás a képsarkok felé csökkentheti az oda eső fény mennyiségét. Ezt ugyan szoftveresen ki lehet korrigálni már rögtön a felvétel készítésekor, de a Fujifilm inkább a kompromisszummentes képminőségre esküszik.

Viszont így 2017-ben az IBIS már az egyik fő selling point lett, ezt keresik a vásárlók és egyre kevésbé megkerülhető igény. A Sony, Olympus és Panasonic már mind kínálnak IBIS-el ellátott vázakat, melyek akár 4-5 fényérték előnyt is ígérnek (és a tesztek szerint nem a levegőbe beszélnek). Ha a pletyka igaz, akkor a Fujifilm programozóinak lesz némi dolga a megfelelő szoftveres korrekció leszállításával, hogy a vásárlók ne csak a bemozdulást, de a vignettálást is megúszhassák.