Nagy lépésre szánta el magát a Pantone: Igyekszik felhomályosítani a designerek és grafikusok tömegeit arról, hogy a színskálában gondosan kiválasztott szín miért nem fog soha úgy kinézni, ahogy a kezükben szorongatott legyezőben látják. A Pantone Simulator Prints egy új és izgalmas szolgáltatás, igaz vannak limitációi.

Miről is szól?

A Pantone vállalja, hogy a megrendelő egyedileg építhet fel egy kvázi proof nyomatot, melyre kiválaszthat legfeljebb 5 darab Pantone Formula Guide direktszínt és ehhez választhat 28 különböző hordozó típusból.

Ehhez opcionálisan kérhető egy D50-es Lighting Indicator matrica, amivel ellenőrizhető, hogy szabványos (praktikusan D50) megvilágítás alatt nézzük-e a nyomatot.

További feláras extra, hogy a színminták kitéphető matrica formájában is kérhetők. Ha ez nem elég, akkor a Pantone mindezt <1 dE érték mellett vállalja kinyomtatni.

Persze nem eszik olyan forrón a kását: Egyelőre csak a Coated színek választhatók, ami így pont a felére redukálja a választási lehetőségeket, továbbá a szolgáltatás egyelőre csak az USA és Kanada régiókban érhető el.

Mindezek mellett a Pantone Simulator Prints egy izgalmas szolgáltatásnak ígérkezik, melynek célja, hogy a designer már a gyártásba küldés előtt képet kapjon arról, hogy a kiválasztott szín, illetve színek, hogyan viselkednek majd a különféle papírtípusokon és csomagolóanyagokon.

Erre jó közelítéssel eddig is megfelelhetett egy proof nyomat, itt inkább a kitéphető minták jelentik majd a fő vonzerőt, melyeket szét lehet küldeni a partnereknek, munkatársaknak is.

Forrás: Pantone