A beton egy sokakat megihlető anyag, nem csak az építészek, de a fotósok fantáziájának is termékeny táptalajt biztosít. Kasza Gábor közelmúltban elkészült könyve is a beton szerkezetek, textúrák és formák köré szerveződik, melyet éppen csak annyi emberi interakcióval színesít, amitől az egész egy kortárs színdarabbá lép elő.

Gábor annyira komolyan vette a beton felhasználását, hogy a belebújtatós könyvtok is ebből készült. Ezzel újabb érzékszervre, a tapintásra is kiterjeszti a könyv esszenciájának megtapasztalását. Az Indiegogo kampány beindításával pedig már többek között a PetaPixel is foglalkozik a Concrete passages about closeness and coldness… and a couple of songs című könyvvel.

Érdemes ránézni a kampányra, ugyanis laza 140 euró elköltésével biztosan magadénak tudhatsz egy limitált kiadású, Kasza Gábor által aláírt példányt a beton tokos könyvből (csak a könyv beton nélkül 24 euró), de ugyanitt megismerhető a Gábor köré sereglett csapat is, akik a könyv megszületésénél bábáskodtak.

Ízelítő a könyvben megjelenő fotósorozatból: