Valami történik a Nikon háza táján: Előbb ejtik a csúcskompaktok között elindítani kívánt DL-sorozatot, majd alapos átstrukturálást is kilátásba helyeznek a vállalaton belül. Talán ennek egyik első megnyilvánulása, amit a vállalat a Yahoo Japan újságíróival megosztott: Ez alapján a Nikon a jövőben a közép- és felsőkategóriás fotós eszközök gyártására helyezi a hangsúlyt.

Ez a trend nem mostanában kezdődött, amióta az okostelefonok megjelentek és fejlődnek évről-évre, úgy falják fel alulról a fényképezőgép piacot. Már évek óta nem téma az alsó kategóriás kompaktok helyzete, hiszen ezt a kategóriát mindenki felesleges ballasztként lőtte ki.

Az elejtett félmondat hallatán rögtön megindultak a találgatások: Tényleg eltűnnek a csúcskompaktok és az alsó kategóriás cserélhető objektíves gépek? Az biztos, hogy ha a Nikon kivéreztetné a belépő kategóriás DSLR gépeit, azzal visszafordíthatatlanul elismerné, hogy nincs már mit kínálnia a kezdő amatőrök számára. Persze messzemenő következtetéseket kár levonni, de idén 100 éves a Nikon és ennek apropóján szeretné újragondolni a jövőjét is. Meglátjuk.

Forrás: DIYP