Már nem kell sokat aludni, hogy a Fujifilm új középformátumú rendszere elrugaszkodjon a rajtkőről és ez remek apropó lesz egy másik újdonság beindításához. A professzionális fotósok nem csak profi gépeket, de kitüntetett figyelmet is igényelnek, így jön a Fujifilm European Professional Service Scheme.

Ez az Európára szabott emelt szintű szolgáltatáscsomag a profi fotósok és stúdiók számára lehet vonzó, akik egy Fujifilm géppark mellett is ragaszkodnak a Canon CPS vagy a Nikon NPS rendszerét idéző elit tagságra.

Ennek keretében a Fujifilm X gépeket prioritással kezelve, de legfeljebb 15 napon belül, a GFX gépeket pedig 10 napon belül javítaná a márkaszerviz, ezt meghaladó javítások esetére cserekészüléket ad. Ezen felül évente két átvizsgálás ingyen jár, a fizetős (garancián túli) javítások árából 15% kedvezményt ad, ahogy telefonos terméktámogatást is igénybe lehet venni.

Ehhez persze más márkákhoz hasonlóan követelményeknek is meg kell felelni: X-rendszer esetén legalább két pro váz és három objektív, GFX-rendszernél pedig egy váz a minimum elvárás, továbbá egy éves tagdíjat is meg kell fizetni. A Fujifilm több lépcsőben indítja el Európa-szerte az elit szolgáltatást, arról viszont még nincs információnk, hogy Magyarország mikor kerülhet sorra.