A VSCO fejlesztői nem csak a mobilos app RAW támogatásáról rántották le a leplet, de az új, szintén a mobilos apphoz kötődő VSCO X előfizetésről is, amiről kínosan igyekeznek eltitkolni, hogy tulajdonképpen mi is valójában. Az évi 20 dolláros előfizetési díjért cserébe az összes megjelent fizetős filter és még egy maroknyi extra jár, így nyugodtan nevezzük nevén: Megjött a VSCO „Pro” szolgáltatás.

De a VSCO X-re nem fizethet be akárki, a rendszer meghívásos alapon működik, ami az exkluzivitását hivatott hangsúlyozni. Meghívót egy dedikált weboldalon lehet igényelni a VSCO felhasználónevünk megadásával, ha beválogatnak az elit klubba, már csak a 19.99 dolláros éves díjat kell kifizetni és rögtön megkapjuk a fizetős filtereket, illetve a vadonatúj Film X-hez is hozzáférést kapunk.

A Film X az egész felhajtás legérdekesebb húzása: Ezzel valódi analóg filmek szimulációját kapjuk meg, amit eddig csak az asztali VSCO Film plugin csomagok tudtak. Kezdésnek négy filmtípus szimulációját kapjuk: Kodak Portra 160, Kodak Portra 400, Kodak Tri-X, Fuji Pro 400H. A lista idővel bővül és jelenleg még nem bejelentett exkluzív ajánlatokkal is élhetnek majd a VSCO X hozzáféréssel rendelkezők.

Forrás: VSCO