Úgy tűnik a 2016 a katasztrófák éve lesz. A Samsung elszenvedett egy hatalmas arcvesztést, mikor a mobilos részleg zászlóshajóját, a Galaxy Note 7-et kellett visszahívni, most pedig az amerikai elnökválasztás estéjén jelentette be a GoPro, hogy az utolsó szálig visszahívja a Karma drónokat, melyekre a cég komoly reményként számított a DJI elleni küzdelemben.

A gyártó szerint a Karma drónok áramellátási gondokkal küzdhetnek, ami azt jelenti, hogy elveszíthetjük az uralmat a gép felett. A GoPro szerint eddig egyetlen ilyen baleset sem történt, de jobb az óvatosság alapon a gyártó kéri, hogy mindenki vigye vissza a kereskedésbe ahol vette és visszakapja a teljes vételárat. Mivel a forgalmazás még csak pár napja indult, így ez eddig még csak 2500 eladott darabot érint.

A szituáció kínosságát csak fokozza, hogy a GoPro nem tud javítást felajánlani, mivel a hiba forrásának felderítése még folyamatban van. Ez hatalmas pofon a cég számára, mely a piacvezető DJI-tól szeretett volna vásárlókat átcsábítani, ehelyett éppen feléjük tolja őket, hiszen ők is szinte ugyanakkor mutatták be a Karmára nagyon hasonlító, de papíron kicsit jobb és olcsóbb Mavic Pro drónt. A sikerre pedig égető szükségük lenne, a GoPro akciókamerák eladása ugyanis 40%-al esett vissza egyetlen év alatt.

Forrás: DIYP