A Microsoft néhány napja mutatta be a Surface Studio egybeszámítógépét, mely az iMac és a Wacom Cintiq szerelemgyermekének tűnik első ránézésre. A nagy leleplezés mellé készített reklámfilmet eddig közel tízmilliószor játszották le a Youtube-on, amihez van némi köze Kirának is, aki tulajdonképpen egy robotkar. Ő volt a reklámfilm egy jelentős részében a kameraman és egy cseppet sem remegett a keze.

A filmben láthatók olyan jelenetek szép számmal, melyeket képtelenség lenne emberi kézben tartott kamerával felvenni. Itt jön jól egy olyan robotkar, amit egy-két évtizede még csak ipari felhasználásban láthattunk. Kira egy 1540 kilogrammos és 2,75 magas robotkar, ami irányítható akár egy Xbox kontrollerrel is, de az igazi mutatvány az előre programozott mozgásokban van.

A fenti videóban számos példa látható arra, hogy Kira milyen szituációkban is vethető be és múlja felül precizitásával bármelyik biztos kezű kameramant. A Microsoft Surface Studio reklámjánál egyébként egy RED Epic Dragon és egy Canon 15.5-45mm párosítást adtak a robotkar kezébe, melyet légies könnyedséggel repített körbe az íróasztal körül.

Forrás: PremiumBeat