Fókusz

Kipróbáltuk az első iPad-hez tervezett nyomásérzékeny Wacom tollat

Aprók, lassúk, rosszak és nem alkalmasak profi munkára, vagy mégis?

Csak olló és kartonpapír kell hozzá, hogy feldobd a díszítő fényeket

jan
23

Már készül az Adobe Lightroom 6.0, de csak 64-bites rendszerekre

Két érdekességet tudhattunk meg az Adobe háza-tájáról: Az egyik, hogy már teljes sebességgel robog a Lightroom 6.0 fejlesztése, másik pedig az, hogy a régebbi hardverrel és operációs rendszerrel rendelkezők ebből a körből kimaradnak. A Lightroom 6.0 ugyanis kizárólag 64-bites operációs rendszerekkel lesz kompatibilis.

+ Hozzászólások száma:
Címkék adobe, lightroom, 6.0, 64 bit, 32 bit, támogatás, fejlesztés
jan
22

Animált GIF-en a kompozit reklámfotók készítése

A reklámfotók gyakran mozognak a számítógépes grafika és a fényképezés határterületén. Sokszor nem is egyetlen fotó jelenti az alapot, hanem vagy tucatnyi, ahogy azt Ashot Gevorkyan animációin is látjuk. A Kalinyingrádban élő fotós több reklámfotójának elkészítését is bemutatja néhány másodperc terjedelmű animált GIF-eken.  Ha kell, akkor egy orosz parkolóból varázsol pálmafás ragyogó tengerpartot vagy krimibe illő nagyvárosi sikátort.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fotó, reklámfotó, kompozit, fotómanipuláció, photoshop, gif, animáció, előtte utána
jan
22

Bemutatkozott a RODELink digitális vezeték nélküli audio rendszer

A világ egyik legismertebb audio márkája, a RODE egy új, digitális, vezeték nélküli mikrofon rendszerrel jelentkezett. A RODELink egyelőre még csak a „Filmmaker kit” csomagban lesz elérhető, de később újabb eszközök színre lépése is várható. Az adó és vevő második generációs, titkosított 2.4 Ghz csatornákon (két csatornán szimultán) kommunikál, mely biztonságot és kiváló minőséget ígér.

+ Hozzászólások száma:
Címkék mikrofon, Rode, RODELink, vezeték nélküli, adó, vevő, transzmitter
jan
22

Tudományosan igazolt, hogy fotóművésznek lenni szexi

Az talán senkit sem ér meglepetésként, hogy az emberek többsége számára imponáló a kreativitás, de Scott Barry Kaufman a Pennsylvania Egyetem pszichológia tanára egy kicsit mélyebbre ásott a témában. A Journal of Creative Behavior szaklapban megjelent publikációjából kiderül, hogy a művészi fotók készítése a hetedik legszexibb kreativitás. A pszichológiai felmérésben 815 ember vett részt, túlnyomó többségük fiatal nő, 24 éves átlagos életkorral.

+ Hozzászólások száma:
Címkék pszichológia, felmérés, tanulmány, kreativitás, kreatív, elfoglaltság, szexi, legszexibb, fotózás, fotóművészet, művészet
jan
21

Ilyen, amikor a Leica gyerekekkel terveztet dizájnt

Semmi meglepő abban, hogy a Leica ismét limitált fényképezőgépekkel állt elő, de ebben az esetben ezt nemes cél érdekében teszi. A gyártó megkeresett egy dortmundi iskolát Németországban, hogy kioszthasson a gyerekek között 140 darab kifestésre váró üres papír kamerát. Ezek közül egy müncheni művész, Helmut Lutter választott ki néhányat, melyek valódi, működő kameraként is elkészültek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék leica, gyerek, design, jótékonyság, limitált, fényképezőgép

Oldalak