Fókusz

Órákkal a nemzetközi premier után rátenyereltünk az új nehéztüzérségre

Robert Capa hetven éve írt fotótörténelmet a partraszállás első hullámában

Az alapok megismerésével kitárulkozik az éjszakai égbolt

júl
22

Az idei szépségverseny győztese: Hasselblad CFV-50c hátfal a V-rendszerre

Amikor a valaha készült legszexibb fényképezőgépeket idézzük fel megfakult emlékeinkben, akkor a Hasselblad V-rendszere szinte egészen biztosan előbújik a ködből. Tavaly azonban mi is beszámoltunk róla, hogy a kereslet drasztikus visszaesése miatt leáll az utolsó, 503CW jelű drágaság gyártása. Noha új váz nem készül már az 1950-es években megszületett V-rendszerben, új hátfal még jön a CVF-50c személyében.

+ Hozzászólások száma:
Címkék hasselblad, V, V-rendszer, CFV-50c, 50 megapixel, cmos, szenzor, hátfal
júl
21

Ez történik, ha berakod a fotófelszerelésed a röntgengépbe

Ryan Lee mindig is kíváncsi volt rá, hogy mit láthatnak a repterek biztonságáért felelős tisztek amikor átvilágítják a csomagját. Sajnos egy ilyen géppel (érthető okokból) nem sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnie, de egy ismerőse elintézte, hogy egy orvosi röntgen gépben vizsgálhassa meg a nem kevés tagból álló gyűjteményét.

+ Hozzászólások száma:
Címkék röntgen, felvétel, fényképezőgép, objektív, fotófelszerelés
júl
21

Meseszerű fotózás az erdő mélyén

Kirsty Mitchell már 2009 óta pátyolgatja a fotósorozatát az erdő mélyén lakó virág szkafanderes nőről. Persze nem biztos, hogy a mi definíciónk egyezik a fotóséval, de az biztos, hogy Kirsty alaposan felkészül a fotózásokra, ezt pedig egy werk videóval is igyekszik bizonyítani, mely kötelező olvasmány, jobban mondva néznivaló azoknak, akik kedvelik a tündérmese tematikájú és komplex fotózásokat.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Kirsty Mitchell, fotózás, erdő, mese, Wonderland
júl
21

MIOPS – Gyorsabban kiold, mint ahogy le tudod nyomni a gombot

Vannak helyzetek, ahol a kézi exponálás nem célravezető, mivel reakcióidőnk jóval magasabb, mint amire egy szenzor és egy áramkör képes. A MIOPS nem az első fényképezőgép kioldó, mely hang, lézerfény vagy fényérzékelő szenzor segítségével képes kiélezett helyzetben exponálni, de a készítői reménykednek benne, hogy a legjobbá válhat.

+ Hozzászólások száma:
Címkék MIOPS, fényképezőgép, kamera, nagy sebességű, kioldó, vezérlő
júl
19

Kreatív esküvői meghívó 35mm-es filmtekercs kazettákból

Katie és Kyle hamarosan összeházasodnak és mivel mindketten fotósok, ezért egy hozzájuk tematikában közelálló esküvői meghívót agyaltak ki. Az ötletet Kyle egy korábban látott házibarkács rovatból merítette, amelyben kiürült kazettákból előhúzható üdvözlőkártyákat készítettek. Innen már relatíve egyszerű volt a történet: Be kellett szerezni néhány tucat üres kazettát és egy méretben megfelelő meghívó kártyát tervezni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék esküvő, fotós, házaspár, meghívó, kreatív, film, tekercs, kazetta, filmtekercs, 35mm

Oldalak