Fókusz

A gyártó első táblagépe valóban megváltás az utazó grafikusok számára?

Tanulmány bizonyítja, hogy a drágább gép automatikusan jobb fotóssá tesz

Nem nehéz felidegesíteni a tudálékos, mindenkinél okosabb fotósokat

ápr
17

Mélységélesség szimuláció került az Android gyári kamera alkalmazásába

Van amikor egy felszerelés már korlátoz a célunk elérésébe és valljuk be: Egy mobilt bármennyire is szerethetünk fotózásra használni, nagyon könnyű korlátokba ütközni. Két mód van ennek áthidalására, egyik az, hogy beleinvesztálunk egy jobb felszerelésbe, például veszünk egy igazi fényképezőgépet, másik pedig, hogy amennyire lehetséges, szoftveres úton próbáljuk szimulálni. A Google mivel nem gyárt fényképezőgépet, ezért utóbbi utat választotta.

+ Hozzászólások száma:
Címkék android, kamera, alkalmazás, app, Lens Blur, mélységélesség, szimuláció, mobil, telefon, okostelefon
ápr
17

Április 22-én kipróbálhatod a Phase One IQ250 hátfalat

Komoly felzúdulást keltett a CMOS technológia megjelenése a középformátumban, melyet immár három gyártó is alkalmaz. A Phase One IQ250 hátal 44×33mm-es méretű, 50 megapixeles CMOS szenzorral van ellátva, melyet te magad is tesztelhetsz a Tripont műtermében április 22-én a nyílt napon.

+ Hozzászólások száma:
Címkék phase one, IQ250, 645DF+, Schneider, próba, teszt lehetőség, nyílt nap
ápr
17

Fejberúgással mentették meg az ostoba önfotós életét

Jared Michael egy átlagos fiatal srác, aki úgy gondolta, hogy nagyon menő szelfit lehet készíteni egy elhaladó vonattal a háttérben. Ez még akár igaz is lehet, csak akkor nem, ha közvetlenül a sínek mellé állunk pózolni. Egy tehervonattal akart volna közös fotót, mikor kapott egy rúgást a fejére. Később elismerte, hogy talán nem állt kellően biztonságos távolságban és ezért kaphatta a mozdony vezetőjétől az ajándékot.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fotós, vonat, selfie, szelfi, önfotó, rúgás, fejberúgás
ápr
16

Majdnem eltalálta a fotóst a versenypályáról kirepülő motor

Nem sokon múlt, hogy Az Edwards angol sportfotós ottmaradt a pálya szélén, mikor egy motorverseny futamot fényképezett. A tíz éve sportfotózással foglalkozó fotós az utolsó pillanatban ugrott félre, de arra még jutott ideje, hogy kattintson egy fotót a becsapódó motor irányába, mely elsodorta a felszerelése java részét.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fotós, sport, motorsport, motor, baleset, felszerelés, fényképezőgép
ápr
16

Így keresztezhetsz egy Oculus Rift-et egy távirányítós drónnal

Az utóbbi évek egyik legfelkapottabb geek kütyüje a Oculus Rift, mely egy háromdimenziós képes adó virtuális-valóság szemüveg. Egy német programozó és csapata megtalálta a módját annak, hogy miként hozza össze egy Parrot AR.Drone 2.0 multikopterrel, miközben az egészet a szemüveg segítségével irányítja és élőképes is lát.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Oculus Rift, virtuális valóság, 3d, szemüveg, videó, drón, helikopter, multikopter

Oldalak