Fókusz

A legfőbb tesztlabornak felmentése van X-Trans színszűrős szenzorból

Okos vásárlással fillérekből megtoldhatod a műtermed felszereltségét

Nincs nála drágább, de tényleg megéri vajas zsömlén élni miatta?

aug
18

Spyder5 CAPTURE PRO – Kalibráció az elejétől a végéig egyetlen fémdobozban

A Datacolor bemutatta a Spyder5 család legújabb kiszerelését, mely gyakorlatilag mindent tartalmaz, amire egy fotósnak szüksége lehet a megfelelően kalibrált objektívhez, fehéregyensúlyhoz, színekhez és természetesen monitorhoz is. Az ellenálló, bélelt fémkoffer négy fontos eszközt tartalmaz: SpyderCUBE, SpyderCHEKR, SpyderLENSCAL és a Spyder5 ELITE.

+ Hozzászólások száma:
Címkék datacolor, Spyder5, Capture Pro, kalibráló, műszer, monitorkalibráló
aug
17

Nikon D3400 – Kék foggal és ütősebb üzemidővel frissült a belépő szint

A nyári punnyadás kellős közepébe csobban bele a Nikon legújabb belépő szintű tükrös gépe, mely ugyan forradalmat nem csinál, de igyekszik lépést tartani a kor elvárásaival. A D3400 a Snapbridge funkció révén képes állandó kapcsolatban lenni okostelefonunkkal és menteni a fotókat. Ezt eddig csak a DX nagyágyú D500 tudta.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, D3400, dslr, tükörreflexes, fényképezőgép, Snapbridge, Bluetooth, bejelentés, bemutató
aug
04

Ilyen lett volna az Instagram ha megjelenik Windows 95-re is

Bármire lehet könnybe lábadt nosztalgiával gondolni, csak tisztes távolság kell tőle. A Windows 95 pedig már kellően mélyre eltemetődött azok emlékezetében, akik éltek már akkor, így senkit nem ver le a hideg verejték, amikor Misha Petrick eljátszik a gondolattal, hogy mi lett volna ha az Instagram már akkoriban megjelent volna.

+ Hozzászólások száma:
Címkék instagram, Windows 95, retro, nosztalgia
júl
29

A világ egy Elbaflex keresőjén keresztül

Oliver Hihn egy teljesen átlagos fotós, aki az apja szekrényében könyékig járva egy gyöngyszemre lelt. Véleménye szerint a régi analóg klasszikusokat nem illik porfogó szerepre kárhoztatni, ezért magával vitte a talált Elbaflex VX 1000 gépet. A keresőn keresztül fényképezés ötlete onnan jött, hogy a film használata kissé megdrágult manapság, ám Oliver elmondása szerint azóta pótolta ezt a hiányosságot.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Elbaflex, VX 1000, kereső, analóg, fényképezőgép
júl
28

Microsoft Pix – Helyetted tanul a fotózásról

Mindannyian ismerjük azokat, akik tíz körömmel harcolnak némi tanulás ellen, hát őket akarja kisegíteni a Microsoft a legújabb mobilos kamera appal. A Pix-ből lángszóróval égették ki a kézi beavatkozás minden lehetőségét, csak kattintani kell vele és a mesterséges intelligencia elvégzi a többit helyetted.

+ Hozzászólások száma:
Címkék microsoft, Pix, ios, alkalmazás, app, kamera, fotó, mesterséges intelligencia, MI, AI

Oldalak