Fókusz

Felejtsd el az Auto Color gombot, ezzel a módszerrel szebb eredményt kapsz

A 25 éves Photoshopra emlékezve napjaink nagyjait az 1.0 elé ültették

Az internetes mémmé vált fotó az összes színmenedzsment bakit elkövette

már
31

Phase One iXU 180 – A legkisebb 80 megapixeles középformátumú fényképezőgép

Még az olyan területeken is van létjogosultsága a miniatürizálásnak, mint az ipari középformátumú képalkotó rendszerek. A Phase One most leleplezett iXU 180 jelű gépe 80 megapixelt sűrít össze és széltében alig nagyobb, mint az objektívcsatlakozó átmérője. Az iXA sorozathoz hasonlóan ezt is a repüléssel összefüggő fotós tevékenységekhez tervezték, csak az iXU védjegye a roppant kis méret és tömeg, ami alkalmassá teszi drónokon való alkalmazásra is.

+ Hozzászólások száma:
Címkék phase one, iXU 180, drón, kompakt, kis méretű, legkisebb, középformátum, fényképezőgép, 80 megapixel, CCD
már
30

A LEGO-építő leleményességből egy automata diafilm szkenner született

Pascal Kulcsar néhány hete veszítette el a nagyapját, aki lelkes fotós volt és számos diafilmet hagyott maga után. A mérnök vénával rendelkező unoka viszont úgy gondolja, hogy a monoton robotolás pontosan a robotoknak való, ezért tervezett is egy szerkezetet, mely elvégzi helyette a digitalizáció egy fáradtságos és repetitív munkafázisát.

+ Hozzászólások száma:
Címkék DIY, barkács, lego, automata, filmszkenner, film, diafilm, analóg, szkenner
már
30

InstantFlex TL70 – Ez történt volna, ha a Rolleiflex meghágja a Polaroidot

A Rolleiflex és a Polaroid közé több párhuzamot is lehetne vonni: Mindkét gyártó igazi fotótörténeti nagyágyú, mindkét gyártó nevét szinonimaként használják az általuk leginkább képviselt kategóriára és mindkét gyártót a mélybe küldte a digitális forradalom. Az InstaFlex TL70 viszont ezt a kettőt szeretné tökéletesen elegyíteni, mely egy instantfilmes kétobjektíves (TLR) fényképezőgépet takar.

+ Hozzászólások száma:
Címkék MiNT, InstantFlex, TL70, instant, instantfilm, film, analóg, TLR, fényképezőgép, polaroid, Rolleiflex
már
28

Utcai tükörképek a világ két különböző pontjáról

Markus Andersen és Elif Suyabatmaz úgy dolgozik össze a Mirrored című projekten, hogy közben 15 ezer kilométer választja el őket. Markus a távoli Sydneyben, míg Elif a kevésbé távoli Isztambulban járja az utcákat és fotóznak. Instagramon találtak egymásra és rögtön szembetűnő volt mindkét fotósnak, hogy nagyon hasonlóan látják és láttatják a városaikat. Ez adta az ötletet, hogy tükörképeket alkossanak. Nem egymást utánozzák, hanem a 2011 és 2014 között készült, már meglévő alkotásaikból állítják össze a párokat.

+ Hozzászólások száma:
Címkék tükör, tükörkép, képpár, pár, utcai fotó, Sydney, Isztambul
már
27

Videó: Ilyen a gyakorlatban a 24-2000mm zoom a Nikon P900-zal

A Nikon P900 az egyik legfrissebb szuperzoom bridge fényképezőgép a piacon, csak alig néhány napja került fel a polcokra és a D7200 DSLR-el együtt mutatkozott be. A leginkább irigylésre méltó tulajdonsága, hogy képes akár 83x-os optikai zoomra is, ami ekvivalens 24-2000mm gyújtótávolságot jelent. Ezt a szédítő teljesítményt hamar felfedezték magukat az új tulajdonosok is.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, P900, szuperzoom, zoom, 83x, 24-2000mm, bridge, fényképezőgép, videó

Oldalak