Fókusz

Kipróbáltuk az első iPad-hez tervezett nyomásérzékeny Wacom tollat

Aprók, lassúk, rosszak és nem alkalmasak profi munkára, vagy mégis?

Csak olló és kartonpapír kell hozzá, hogy feldobd a díszítő fényeket

dec
18

Különleges dupla kamerával érkezik a Huawei Honor 6 Plus

Két teljes értékű 8 megapixeles hátoldali kamerával érkezik a Huawei új csúcsmobilja a Honor 6 Plus. Ezt nem önmagukat mérnöknek kiadó részeg kőművesek mérték el, hanem komoly szerepe van a képalkotásban. Ez a kissé szokatlan megoldás azért is érdekes, mert korábban voltak arról pletykák, hogy az Apple is hasonlót tervez.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Huawei, Honor 6 Plus, telefon, mobil, dupla, kettős, kamera
dec
17

Egy szabadalom szerint már a Nikon is készül a full frame MILC háborúra

Az Egami szabadalomvadászai egy érdekes bejegyzésre bukkantak, mely egy Nikon által levédett objektív tervet ír le. A Nikon 28-80mm f/3.5-5.6 VR önmagában nem tűnik érdekesnek, ez egy mezei, átlagos fényerejű, stabilizált kitobjektív full frame rendszerekhez, csakhogy van a történetben egy csavar: Ezt direkt mirrorless, azaz tükör nélküli rendszerekhez tervezik.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, full frame, mirrorless, tükör nélküli, milc, CSC, pletyka, szabadalom, objektív
dec
17

Perspektíva korrekcióval és öt új filterrel frissült az Instagram

Egy igen hasznos újdonságot vezetett be az Instagram legutóbbi frissítése, mely már iOS-re és Androidra egyaránt elérhető. A mobiltelefonok zömében egy széles látószögű objektívvel ellátott kamera van, mely az átlagos kocafotós igényeit kielégíti, de nem nehéz vele limitációkba belefutni. Ilyen például a perspektíva torzulás, mely sokszor nem kívánatos mellékhatása a széles látószögű fotózásnak. Az Instagram mostantól gyógyszert is nyújt erre, illetve öt új filtert.

+ Hozzászólások száma:
Címkék instagram, frissítés, filter, effekt, perspektíva, korrekció
dec
17

A Nikon arra figyelmeztet, hogy hamisítják a D800E fényképezőgépeket

Az ünnepi zoknik és alsógatyák közé begyűrűzött a Nikon D800E hamisítása is, legalábbis erre figyelmeztet maga a gyártó. Az online aukciós oldalakon bukkannak fel azok a fényképezőgépek, melyek D800E-nek mondják magukat, de valójában csak egy D800 ketyeg a motorháztető alatt. Látatlanban, fotók alapján lehetetlen megmondani, hogy hamisítvány-e amit éppen megvásárolni készülünk, mivel a D800 mellé festett „E” jelzésen kívül semmi más külső ismertetőjegye nincs a speciális modellnek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, d800, D800E, hamis, hamisított, online, internetes, aukció
dec
16

Nagysebességű vakuszinkront kap a Profoto B1 a következő firmware frissítéssel

Kicsit több mint egy éve mutatkozott be a Profoto B1 vaku, mely alaposan felkavarta az állóvizet maga körül. Kissé borsos ára ellenére azonnal népszerű lett, ami érthető is: Ez az első olyan vaku, mely a jóval apróbb rendszervakuk kötetlenségét ötvözi a komolyabb műtermi ágyúk tűzerejével. A most bejelentett firmware frissítés talán a legszebb karácsonyi ajándék lehet, amit csak a B1 tulajdonosok kaphatnak.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Profoto, B1, vaku, TTL, Air-TTL, HSS, nagysebességű, vakuszinkron, firmware, szoftver, frissítés, update

Oldalak