Fókusz

Csak olló és kartonpapír kell hozzá, hogy feldobd a díszítő fényeket

Miért csak T1.4 az f/1.2 objektívem és hová tűnik a fény?

Photokina a világ legnagyobb fotóipari szakmai eseménye, kövesd velünk

okt
31

Vibrátor kerülhet a Nikon DSLR fényképezőgépekbe

A szabadalomvadászok újabb fogást hoztak nyilvánosságra és úgy tűnik, hogy a Nikon a kezünknek finom rezgéseket átadó vibrációs megoldást szeretne alkalmazni, legalábbis egy nemrég levédett szabadalom szerint. A videojátékos kontrollerek esetén már több mint egy évtizede megszokott a vibrációs motor, mely rezgésekkel visz át információkat.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, rezgő, rezgés, gömb, dslr, fényképezőgép, szabadalom
okt
31

VSCO Film Pack 06 – Új filter csomag, ezúttal push, pull és kereszthívás szimulációkkal

Az analóg filmtípusok széles körének szimulációjával híressé vált VSCO csapata kiadta a hatodik csomagot, mely ezúttal a push, pull és kereszthívás világába enged belekóstolást. Az Adobe Lightroom, Camera RAW és Photoshop mellé elérhető kiegészítő rendelkezik kamera profilokkal is, hogy a lehető legpontosabb szimulációt érjük el.

+ Hozzászólások száma:
Címkék VSCO, film, Pack, 06, megjelenés, kereszthívás, push, pull, szimuláció, filter
okt
30

SnapJet: Hordozható instant filmes mini printer

Ugyan nem ez az első hordozható printer ami instant filmet használ, de ez az első, melyet a gyártói teljesen open-source alapon képzeltek el, hogy bárki tovább gondolhassa az eredeti elképzelést és úgy alakítsa át, ahogy szeretné. A SnapJet a telefon képernyőjét használja arra, hogy az emulzióval bevont filmre rávetítse a képet.

+ Hozzászólások száma:
Címkék SnapJet, polaroid, instant, film, analóg, printer, mini, hordozható
okt
30

1000 helyett már csak 50 dollár az iPhone-ra 4K videózást ígérő alkalmazás

Néhány hete arról számoltunk be, hogy felkerült az AppStore-ba egy olyan alkalmazás, mely 4K videózást ígér az erre egyébként alkalmatlan iPhone telefonokon. Persze nem ezzel lett igazán híres, hanem inkább azzal, hogy a készítői 1000 dollárt kértek a letöltésért, ami még magánál a telefonnál is jóval drágább. Ez a zseniális lépés annyira bejött nekik, hogy most már 50 dollárra mérsékelve árusítják.

+ Hozzászólások száma:
Címkék iphone, apple, appstore, Vizzywig, 4k, videózás, app, alkalmazás
okt
30

CineStill 50D Xpro C-41: Azt állítja magáról, hogy a világ legfinomabban szemcsézett filmje

Kicsivel több mint egy hónapja írtunk arról, hogy elérhető a CineStill 120 800T filmtípus, melynek az alapja egy mozifilmezésre fejlesztett nyersanyag. A 800T jelölés az ISO/ASA 800 értékre és a Tungsten, azaz műfényes megvilágításra utalt. Most itt van az 50D, vagyis az ISO/ASA 50 érzékenységű, Daylight, azaz napfényhez optimalizált változat.

+ Hozzászólások száma:
Címkék CineStill, 50D, Daylight, Xpro, C-41, mozi, film, filmtípus, analóg, napfény

Oldalak