Fókusz

Egy modellfotózás sikere olyan apróságokon múlhat, amire nem is gondolsz

A PPDexpo és SIGNexpo közös fesztiválja mindenben nagyobb volt az előzőnél

Felejtsd el az Auto Color gombot, ezzel a módszerrel szebb eredményt kapsz

júl
06

Ragadós a koncertfotózás bojkott, de azért nem kéne fordítva elsütni a puskát

Néhány napja írtunk arról, hogy az egyik legnagyobb írországi napilap bojkottálta a dublini Taylor Swift koncertet. Az egyik pillanatban még a zenészek jogvédőszentje képében tetszelgő énekesből egy csapásra a fotósokat kizsigerelő zsarnok lett, ezért az Irish Times úgy döntött nem készít fotókat a koncerten. Egy washingtoni lap ugyanezt játszotta el a Foo Fighters koncerten a minap, de talán egy kicsit túltolták.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Foo Fighters, Taylor Swift, koncert, fotózás, újság, napilap, bojkott
júl
03

10 dolog amit elfelejtesz magaddal vinni a modell fotózásra, pedig jól jön

Fényképezőgép, memóriakártya vagy film, állvány, vakuk, akkumulátor, végigtekintesz ezeken, majd bezárod a táskákat és nekivágsz a következő modell fotózásnak odakint a vadonban. Aztán a feketeleves akkor jön, mikor a fél csapat szomjan hal, jól jönne a szigetelőszalag vagy csak egy szívószál. Az Fstoppers összegyűjtött nyolc olyan dolgot, ami talán nincs eszedben, mégis érdemes lenne magaddal vinned, mi pedig kiegészítjük a listát.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fotózás, modell, portré, tippek, kiegészítők
júl
02

A Nikon két új kályhacsövet és egy DX zoomot mutatott be

A Nikon a mai napon egy objektív trióval igyekszik felrázni a kánikulai apátiában szenvedőket. A két hajóágyú méretű teleobjektív csupán modernizált változata a már meglévő 500mm f/4 és 600mm f/4 modelleknek, miközben a kizárólag DX (APS-C) képkörrel dolgozó 16-80mm f/2.8-4E ED VR egy vadonatúj darab.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, 500mm f/4, 600mm f/4, 16-80mm f/2.8-4, DX, FX, zoom, teleobjektív, bemutató, bejelentés
júl
02

A Fujifilm elmagyarázza miért nincs szükségük Full Frame szenzorra

Nincs az a fotósok közti kocsmai beszélgetés, mely ne tudna késeléses gyilkosságig fajulni, ha előkerül a Full Frame szenzor szükségességének kérdése. Az egyik tábor szerint aki kicsit is ad magára, az hozzá sem nyúl semmihez, aminek a szenzormérete kisebb 36x24mm-nél, míg a lövészárok túlsó oldalán általában az „én kicsivel is többre megyek, mint te a naggyal” érvet töltik be a gránátvetőbe. A Fujifilm hivatalos álláspontja a témáról egy interjúban hangzott el.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fujifilm, X rendszer, aps-c, full frame, szenzor, interjú
júl
02

Videó: Már megint fotós okozott bukást egy kerékpárversenyen

Alig több, mint egy hónappal azután, hogy egy fotósnak sikerült összehoznia a Giro d’Italia egyik legkeményebb bukását, most a brit nemzeti bajnokságon lökte fel ismeretlen fotós az egyik versenyzőt. A pórul járt Kristian House ezúttal viszonylag olcsón megúszta, mindössze csak pozíciót veszített, nem a testi épségét.

+ Hozzászólások száma:
Címkék anglia, kerékpárverseny, kerékpár, verseny, bukás, fotós, Kristian House

Oldalak