Fókusz

Aprók, lassúk, rosszak és nem alkalmasak profi munkára, vagy mégis?

Csak olló és kartonpapír kell hozzá, hogy feldobd a díszítő fényeket

Miért csak T1.4 az f/1.2 objektívem és hová tűnik a fény?

nov
28

Ne is próbálkozz, ennél menőbben sosem készíthetsz szelfit

Az utóbbi hónapokban elkezdett felfelé ívelni a direkt önfotózásra kitalált pálcák népszerűsége, hogy karnyújtásnál távolabbról is sikerüljön szelfizni. Van azonban egy sokkal egyszerűbb módszer is, nem kell hozzá egyéb csak egy kis világűr, illetve súlytalanság. A technikát bemutatja: Oleg Artemjev a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik tisztje.

+ Hozzászólások száma:
Címkék ISS, Nemzetközi Űrállomás, világűr, súlytalanság, szelfi, selfie, önfotó, űrhajós
nov
28

Vela One – Ennyire gyors LED vakut még garantáltan nem láttál

A Vela Labs alapvetően mindennel foglalkozik, ami a nagysebességű vagy akár ultra-nagysebességű fotózáshoz szükséges.  Ma már számos olyan hagyományos vaku kapható kereskedelmi forgalomban, melyekkel megfagyaszthatók az esőcseppek, ugráló modellek vagy a sportolók, de mi van akkor, ha valami sokkal gyorsabbat fotóznánk, mondjuk egy puskagolyót? A Vela One pont ezért épült meg.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Vela One, nagysebességű, led, speciális, vaku, HSS, high speed
nov
27

Fényfestés: Pofonegyszerű trükk luxuskarórák fotózásához

Ez a módszer talán nem elég hozzá, hogy száműzze a műtermekből az arany árban mért professzionális vakukat és fényformálókat, de otthoni körülmények között ez talán még több is, mint amit átlagos költségvetésből ki lehetne hozni. A fényfestés az egyik legelemibb módszer amivel kiváltható egy több vakus műtermi felállás.

+ Hozzászólások száma:
Címkék DIY, barkács, fényfestés, ipad, táblagép, okostelefon, telefon, képernyő, kijelző, tárgyfotó, óra, karóra
nov
27

Lyukkamerával a szíriai menekült gyerekekért

Zeb Andrews mindig is kedvelte a lyukkamerás fotózást és ez a szerelem volt az, ami végül élete egyik legnagyobb kalandjába belesodorta. Miután egy televíziós műsorban szerepelt, meghívást kapott Törökországba, hogy tanítson lyukkamerás fotózást a szíriai polgárháború elől menekülő gyerekeknek. A meghívást elfogadta és néhány héttel később már a török-szíriai határ közelében találta magát.

+ Hozzászólások száma:
Címkék lyukkamera, pinhole, törökország, Szíria, polgárháború, háború, menekült, gyerek
nov
27

A GoPro is beszállna a videós drón őrületbe

A videózásban gyakorlatilag az első videós DSLR-ek megjelenése óta nem volt akkora aranyláz, mint most a drónok hódításakor. Ennek nagy szerepe volt az amatőr kategóriában mára már piacvezető DJI-nak is, mely különösebb előképzettség nélkül is lehetővé tette a kamerával repkedést. Most a GoPro úgy szállna be ebbe a bizniszbe, hogy eddig is ők voltak a kategória leginkább kedvelt márkája, már ami a zümmögők hasára szerelt kamerát illeti.

+ Hozzászólások száma:
Címkék gopro, drón, drone, helikopter, pletyka

Oldalak