Fókusz

Csak olló és kartonpapír kell hozzá, hogy feldobd a díszítő fényeket

Miért csak T1.4 az f/1.2 objektívem és hová tűnik a fény?

Photokina a világ legnagyobb fotóipari szakmai eseménye, kövesd velünk

okt
17

Brutális szörnyeteg: Canon Cine-Servo 50-1000mm T5.0-8.9

Az utóbbi években szinte presztízskérdést csinálnak abból a gyártók, hogy ki tudja a lehető legnagyobb zoom átfogást belepréselni egyetlen objektívbe. A Canon nagyon biztosra akart menni, hiszen egyenesen egy atombomba bevetésével ugrott neki a konkurenciának. A Canon Cine-Servo 50-1000mm T5.0-8.9 ráadásul a lélektani hadviselésben is erős: Elég ránézni az árcédulájára és azonnal kapitulációra késztet.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, Cine-Servo, 50-1000mm, professzionális, videó, mozi, objektív
okt
16

A „repülj haza” funkció nagyon hasznos, kivéve mikor nem

Manapság a videózásra fejlesztett drónokba, kvadrokopterekbe, RC helikopterekbe számos „hülyebiztos” biztonsági megoldást tesznek, hogy kivédhetők legyenek a balesetek vagy a felszerelés elvesztése. A DJI gépein található egy automatikus „Return To Home” funkció, mely a GPS segítségével visszaviszi a gépet a felszállás helyére. Persze nem árt ha előrelátók vagyunk és adunk esélyt a gépnek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék DJI, F550, drón, helikopter, RC, videó, szikla, becsapódás, hazarepülés, return to home, funkció
okt
16

Találós kérdés: Hány kamera trükk kell egy autóreklámhoz?

Érdekes koncepciót követ a Toyota Corolla „Like You've Never Seen Before” címet viselő reklámja, mely tulajdonképpen egy forgatás a forgatáson belül. A filmet a Saatchi & Saatchi ügynökség készítette és 100 különböző kamerát használtak fel a forgatáshoz.

+ Hozzászólások száma:
Címkék kamera, videokamera, videó, reklám, film, reklámfilm, Toyota, Corolla, Saatchi & Saatchi
okt
15

GIF animáció a rekeszérték és a mélységélésség összefüggéséről

Akik már szert tettek a fényképészeti alapismeretekre, azoknak is érdekes lehet ez az aprócska GIF animáció, már csak azért is, mert remek szemléltető eszköz. Ha a jövőben egy ismerősünk azzal nyaggat, hogy éppen vett egy fapados DSLR-t és nem érti, hogyan lesz a háttér krémesen puha, akkor csak oda kell lökni elé.

+ Hozzászólások száma:
Címkék rekesz, rekeszérték, blende, mélységélesség, DOF, gif, animáció
okt
15

Akrobatikus bullet time egy hadseregnyi GoPro kamerával

A bullet time az egyik leglátványosabb filmes trükk, viszont rendkívül eszközigényes. Nem ritkán akár több mint száz fényképezőgépet is csatasorba állíthatnak, de egyébként két tucattal is lehet már olyat művelni, mely mosolyra húzza a szájakat. Éppen ezért kedvelik sokan az apró akciókamerákat, egy DSLR-hez képest olcsók, viszont azoknál jóval kisebbek és könnyebbek, ez pedig fontos tényező volt Marc Donahue videójánál.

+ Hozzászólások száma:
Címkék gopro, bullet time, effekt, effektus, trükk, film, videó

Oldalak