Fókusz

Tippek és mítoszok, amiken érdemes átrágnod magad a sikerességhez

Idén is modellek, kamerák, objektívek és előadók lepték el a Millenárist

A "Plus" sorozat bevezetése óta összesen 756 új szín jelent meg

ápr
20

Sony A9 – Félelmetes technológiai fölénnyel támadja a felsőkategóriát

Papíron a Sony A9 pont úgy néz ki, mintha a teljes DSLR és MILC felsőkategóriát egyetlen mozdulattal zárójelbe tudná tenni. A specifikációkból egy igazi lopakodó nehézbombázó rajzolódik ki. Az A9 bemutatóján elhangzottak szerint még a Nikon D5-öt is maga mögé utasítja, ami egyértelműen kijelöli azt, hogy a Sony csúcstámadásra készül vele.

+ Hozzászólások száma:
Címkék sony, alpha, A9, milc, tükörmentes, csúcskategória, fényképezőgép, bemutató, bejelentés
ápr
12

Bemutatkozott a Nikon D7500: Diétás D500 vagyok

Kicsit furcsa a Nikon D7000-es sorozatának újkori szerepe, hiszen a gyártó éppen a D300s és a D500 között eltelt hosszú és várakozással teli években dobta be amolyan elterelő csaliként. A DX rajongók szerették is, meg nem is és az biztos, hogy ezt a megosztottságot a D7500 csak tovább fogja mélyíteni. Egyrészről megkapta a D500 legendás DX (APS-C) szenzorát, ami mindenképpen jó hír, az viszont kevésbé, hogy régi önmagához képest több tekintetben visszalépett.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, D7500, dslr, tükörreflexes, fényképezőgép, bejelentés, bemutató
ápr
07

Napokon belül bemutatkozhat a Nikon D7500

Egy kiszivárgott fotó és a szokásos pletykaoldalak szeizmográfjai jelzik, hogy a Nikon egyik legnépszerűbb fényképezőgépe modellváltás elé néz, ez pedig napokon belül hivatalosan is lelepleződhet. A D7500 sok tekintetben a D500 kistestvérének fog számítani, de egyelőre nem tudni, hogy hol fogják megrövidíteni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, D7500, bejelentés, bemutató, pletyka
már
13

Hivatalos: Az Olympus végleg eltemette a 4/3-os rendszert

Amikor egy fényképezőgép gyártó átáll egy teljesen új objektív bajonettre és rendszerre, az általában semmi jót nem jelent a meglévőnek. A 4/3 a manapság népszerű Micro 4/3 elődje volt és az Olympus sokáig kitartott amellett, hogy a réginek sincs vége, de érdemben hat éve nem frissült, most pedig hivatalosan is kihúzták a lélegeztető gép dugóját.

+ Hozzászólások száma:
Címkék 4/3, Négyharmad, rendszer, olympus, vége, leáll, leállítás, 2017
már
06

Történelem: Ilyen volt a Photoshop 1.0 huszonhét évvel ezelőtt

A most felnővő fotós és grafikus generáció még meg sem született, mikor a Photoshop 1.0 megjelent, aki pedig dolgozott vele, talán már a saját utódait kíséri a diplomaosztóra. Huszonhét év az informatikában már történelmi távlatnak számít, akik pedig akkoriban már a szakmában voltak, vadnyugati pioníroknak tűnnek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék adobe, photoshop, 1.0, demó, bemutató, történelem

Oldalak