Fókusz

Egy modellfotózás sikere olyan apróságokon múlhat, amire nem is gondolsz

A PPDexpo és SIGNexpo közös fesztiválja mindenben nagyobb volt az előzőnél

Felejtsd el az Auto Color gombot, ezzel a módszerrel szebb eredményt kapsz

aug
28

Marina Kazankova egy levegővel megcsinált egy 4 perces vágás nélküli videoklipet a víz alatt

Szeretjük az egyetlen snittre épülő videoklipeket, hiszen rendkívüli tervezést, előrelátást és koncentrációt igényelnek. A Highly Suspect banda legutóbbi slágeréhez viszont nem tudták volna elkészíteni a klipet, ha nem egy világbajnok szabadtüdős búvárból lett modellt kérnek fel a feladatra. A gyönyörű Marina Kazankova négy percig harcolt a kötelekkel, ezt pusztán egyetlen egy levegővétellel csinálta meg.

+ Hozzászólások száma:
Címkék merülés, búvár, klip, videoklip, Lydia, Highly Suspect
aug
27

Az Instagram kapitulált: Mától nem csak 1:1 képarányú fotók tölthetők fel

Öt éve indult el az Instagram és azóta egy métert sem volt hajlandó hátrálni a négyzetes képarányú fotók frontvonaláról. De ez csak a mai napig tartott, mikor is különösebb felhajtás nélkül, csendben aláírták a fegyverletételt: Mostantól már lehetőség lesz fekvő és álló tájolású fényképek megosztására.

+ Hozzászólások száma:
Címkék instagram, képarány, fekvő, álló, portré, fotó, fénykép
aug
27

Canon EF 35mm f/1.4L II USM – Világelső megoldással számolja fel a kromatikus aberrációt

Nem fér hozzá kétség, hogy a Canon valaha volt leglegendásabb objektívei között kiemelt helyen szerepel az EF 35mm f/1.4L, mely számos profi és igényes amatőr felszerelésének egyik központi darabja. A felújított kettes verzió egy speciális „kék spektrum” fénytörő lencsetaggal lett ellátva, ami elvileg minden eddiginél hatásosabban csökkenti a mindenki által rettegett kromatikus aberrációt (CA).

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, ef, 35mm f1.4L II, USM, BR, blue spectrum, CA, kromatikus aberráció, bejelentés, bemutató
aug
27

Október hatodikán érkezhet az első Full Frame szenzoros Pentax DSLR?

Kicsit homályos, hogy a Pentax miért nem próbálja az évtizedes várakozásban petyhüdt apátiába süllyedt Full Frame szenzoros gépváz körüli vágyakat felfűteni, de most egy morzsadarab méretű pletyka érkezett a lehetséges megjelenést illetően. A Dpreview fórumának egyik (korábban már bevált infókat szivárogtató) tagja szerint ez a dátum október hatodika lesz. Tessék jól felírni a naptárba!

+ Hozzászólások száma:
Címkék pentax, dslr, full frame, szenzor, formátum, megjelenés, pletyka
aug
26

Elindult a nevezés az Olympus 2015-ös fotópályázatára

Augusztus 25-től elindult a nevezés az Olympus Global Open Photo Contest 2015 fotópályázatra, mely a világ bármely országából várja a jelentkezőket. A pályázat több tízezer eurós összdíjazással jutalmazza a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt fotósokat és persze a legújabb Oympus fényképezőgépek is a díjak között vannak.

+ Hozzászólások száma:
Címkék olympus, Global Open Photo Contest, fotópályázat, 2015

Oldalak