Fókusz

Az internetes mémmé vált fotó az összes színmenedzsment bakit elkövette

Vint Cerf, az internet egyik atyja szerint eltűnhet a 21. század történelme

Érdemes a sapka, sál, kesztyű hármasnál kicsit felkészültebben elindulni

már
05

Négy új full frame MILC objektívet és két előtétet mutatott be a Sony

Az objektívek megjelenések ütemét nézve úgy tűnik a Sony sokkal több figyelmet szentel a Full Frame formátumnak, mint amekkora szeretetet korábban az APS-C kapott és most rögtön négy FE jelölésű objektívvel és két előtétlencsével is meglepi azokat, akik már beleugrottak a Full Frame MILC életérzésbe.

+ Hozzászólások száma:
Címkék sony, full frame, E-bajonett, E-mount, milc, alpha, objektív, 35mm f/1.4, 90mm f/2.8, 28mm f/2
már
04

A Nikon is beszáll az orvosi műszerek bizniszébe

Számos nagy fotóipari résztvevőre igaz, hogy jelen van a finom optikákat és szenzorokat igénylő orvosi műszerek piacán is, de ebből a sorból a Nikon valahogy eddig kilógott. Persze egy ekkora vállalatnak sokkal egyszerűbb felvásárlással pozícióhoz jutni, mint a nulláról kezdeni, ezért egy 259 millió fontos bevásárlással a birtokába kerül a skót Optos.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, Optos, felvásárlás, akvizíció, orvosi műszer, retina
már
04

Spielberg rendezheti a háborús fotós Lynsey Addario történetéről szóló mozifilmet

Lynsey Addario fotóriporteri tehetségét már bizonyítja egy Pulitzer-díj, de az igazi világhírnevet Steven Spielberg teremtheti meg, aki mozifilmet forgatna a közel-keleti háborúkat megjárt riporternő könyve alapján. A megfilmesítési jogokért igen komoly, szinte öldöklő harc folyt Hollywoodban, amit Addario könyvének izgalmas cselekménye és a nagy stúdiók adaptációs rögeszméje egyaránt magyaráz.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Lynsey Addario, fotós, fotóriporter, háborús, film, mozi, mozifilm, Steven Spielberg, Jennifer Lawrence
már
03

Xiaomi Yi – Eljön az igazi kínai GoPro alternatívák kora

Amikor a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártója nekiiramodik, hogy egy olcsóbb, de legalább olyan jó akciókamerát készítsen, mint a GoPro, akkor abban talán lehet hinni. Vannak ugyan sztereotípiák a kínai márkákkal kapcsolatban, de a Xiaomi nem véletlenül lett a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártója az Apple és a Samsung mellett. Így a Xiaomi Yi akciókamera valószínűleg túlmutat majd az ezernyi szemétre való koppintáson.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Xiaomi, Yi, Action Camera, akciókamera, sportkamera, gopro, alternatíva
már
03

Nikon ME-W1: Egyszerűen használható, vezeték nélküli és időjárásálló mikrofon

Nem ez az első mikrofon Nikon márkajelzéssel, de ez az első, mely vezeték nélküli kommunikációt biztosít, ráadásul időjárásálló kivitelben. Az ME-W1 egy adóból és egy vevőből áll, mely rendkívül egyszerűen összelőhető a kameránkkal és akár 50 méteres távolságból is lehetővé teszi a hangrögzítést.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, ME-W1, mikrofon, vezeték nélküli, wireless, mono, időjárásálló

Oldalak