Fókusz

Nincs nála drágább, de tényleg megéri vajas zsömlén élni miatta?

Egy modellfotózás sikere olyan apróságokon múlhat, amire nem is gondolsz

A PPDexpo és SIGNexpo közös fesztiválja mindenben nagyobb volt az előzőnél

okt
06

Japán első női fotóriportere még 101 évesen is aktívan alkot

Tsuneko Sasamoto már az aktív fotós éveivel is megugrotta az emberek átlagos életkorát, pedig viszonylag későn, 25 éves korában kezdett fotózni. A most 101 éves fotós viszont nem csak emiatt különleges, hanem mert őt tartják a legelső női fotóriporternek Japánban. Az elhivatottságára pedig ennyi évvel a háta mögött sem lehet panasz: Még mindig aktívan alkot.

+ Hozzászólások száma:
Címkék idős, fotós, fotóriporter, , első, japán, 101 éves
okt
02

Lezárult egy korszak: Végleg megszűnik a Voigtländer Bessa család

Mindig szomorú, amikor egy legendás gépcsalád utolsó darabjait utód nélkül kivonják a forgalomból. A Voigtländer 35mm-es távmérős Bessa sorozata igazi különlegesség, három utolsó tagja az R2M, R3M és az R4M volt, de mivel igaz a mondás, hogy semmi sem tart örökké, így a márkanevet birtokló japán Cosina leállította a gyártását.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Voigtländer, Bessa, 35mm, távmérős, R3M, R4M, R2M, gyártás, vége
okt
02

Csak egy kicsit nem figyelünk oda és teljesen felborul a legjobb mobilkamerák ranglistája

Néhány napon belül már harmadszorra rendeződik át a dobogó környéke a DxO Mark mobilos ranglistáján. Mint tudjuk a DxO a rendes fényképezőgépek mellett egy ideje a mobilok kameráit is leteszteli, ezeket pedig egy ranglistán helyezi el. Éppen csak felkerült a Top 3-ba az LG G4, már le is lökte a Nexus 6P és most az abszolút első helyre tört a Sony Xperia Z5.

+ Hozzászólások száma:
Címkék legjobb, mobil, kamera, fényképezőgép, szenzor, DxO, sony, Xperia Z5, google, Nexus 6P, LG G4, samsung, Galaxy S6 Edge
okt
01

Az apró Tiny1 kamera lesz a csillagfotósok GoPro-ja

A GoPro azért érhetett el hallatlan sikert, mert elképesztően egyszerűvé tudott tenni valamit és ezzel elérhetővé vált a tömegek számára. A TinyMOS csapata azon dolgozik, hogy ezt a receptet utánozva elhozzon egy csillagfotós kamerát a téma iránt csak hobbi szinten érdeklődők számára. A Tiny1 névre keresztelt kamera még csak fejlesztési fázisban tart, de hamarosan indul a közösségi finanszírozás.

+ Hozzászólások száma:
Címkék TinyMOS, Tiny1, kamera, videokamera, asztrofotózás, csillagfotózás, csillag, fényképezés, amatőr
okt
01

LG V10 – Dupla kijelzős, ütésálló csúcsmobil, elsősorban operatőrök figyelmébe

Éppen néhány napja mutattuk be az első 4K dokumentumfilmet, amit az iPhone 6s segítségével forgattak. Látszik, hogy igény van arra, hogy egy telefonnal is lehessen készíteni egy riportot ha éppen másra nincs mód és ebbe a piaci résbe próbálja beküzdeni magát az LG V10, mely a kamerájával már nagyot dobbantott G4-et gondolja tovább operatőr szemmel.

+ Hozzászólások száma:
Címkék lg, V10, mobiltelefon, okostelefon, csúcsmobil, videós, operatőr, manuális, videózás, bejelentés, bemutató

Oldalak