Fókusz

A legfőbb tesztlabornak felmentése van X-Trans színszűrős szenzorból

Okos vásárlással fillérekből megtoldhatod a műtermed felszereltségét

Nincs nála drágább, de tényleg megéri vajas zsömlén élni miatta?

feb
04

Sony Alpha A6300 – Kétszáz dekával több lett, maradhat?

A Sony úgy gondolta, hogy a középkategóriás A6000 folytatását kissé rendhagyó módon számozza és rögtön az A6300-ra ugrott. Talán éppen ezzel szeretné üzenni, hogy kellően sok fejlesztést belepakolt ahhoz, hogy a már meglévő A6000 tulajdonosok is elgondolkozzanak a váltáson. Kapunk brutálisnak tűnő AF-rendszert, de akik az 5-tengelyes IBIS képstabilizációra vágytak most csalódni fognak.

+ Hozzászólások száma:
Címkék sony, A6300, milc, alpha, fényképezőgép, bemutató, bejelentés
feb
02

Canon EOS 1D X Mark II – Bemelegít a nyári olimpiára

Megint nyári olimpiai év van, ami azt jelenti, hogy jönnek az új nagyágyúk, amikkel a fotóriporterek kergethetik a sportvilág ikonjait. A Nikon már lépett pár napja a D5 bemutatásával, de a Canon sem tétlenkedett sokáig: Itt van az EOS 1D X Mark II, ami apró, de lényeges módosításokkal próbálja rávenni a nagy ügynökségeket, hogy modernizálják a flottát.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, 1D X Mark II, dslr, fényképezőgép, sport, fotóriporter, bemutató, bejelentés
jan
27

Olympus PEN-F: Feltámadt az 1963-as legenda

Az Olympus két gépcsaládot futtatott nagy sikerrel az 1960-as és ’90-es évek között: Az OM és a PEN családokat, melyeket átörökített a digitális korszakba is. Ez viszont mostoha alárendelt szerepet jelentett a digitális PEN gépek számára, aminek a PEN-F megjelenése (vagy inkább feltámadása) vet véget.

+ Hozzászólások száma:
Címkék olympus, PEN, PEN-F, milc, tükörnélküli, fényképezőgép, bemutató, bejelentés
jan
26

A DxO Mark miért nem teszteli a Fujifilm szenzorokat?

A fotós vitakultúrára érvényesíthető egyik legerősebb törvény, hogy a felek előbb vagy utóbb eljutnak oda, hogy a káromkodások teljes spektrumával kísérve DxO Mark adatlapokat vágjanak egymás arcába. Sokszor még az sem számít, hogy értik-e a leírtakat, a játékszabályok az autós kártyák felől jönnek: A magasabb pontszám üti a kisebbet. De miért maradnak ki ebből évek óta a Fujifilm gépet használók?

+ Hozzászólások száma:
Címkék fujifilm, bayer, X-Trans, szenzor, teszt, mérés, DxO, mark, színszűrő, technológia
jan
22

A Star Wars új főgonosza volt már a National Geographic fotósa is

Adam Driver neve alighanem beleégett a mozinézők agyába, hiszen ő alakítja a távoli galaxis ügyeletes rosszfiúját, aki Darth Vader lábnyomain terelgeti a cselekményt a sötét oldal felé. Mint ilyenkor szokásos, esnek ki a csontvázak a szekrényből, mindenkit elkezdenek érdekelni a korábbi filmjei is. Ami minket érdekelhet, hogy 2013-ban a National Geographic egyik fotósát is eljátszotta egy igaz történet által ihletett mozifilmben.

+ Hozzászólások száma:
Címkék érdekesség, Adam Driver, Kylo Ren, star wars, Ébredő Erő, színész, fotós, national geographic, Tracks

Oldalak