Fókusz

Egy modellfotózás sikere olyan apróságokon múlhat, amire nem is gondolsz

A PPDexpo és SIGNexpo közös fesztiválja mindenben nagyobb volt az előzőnél

Felejtsd el az Auto Color gombot, ezzel a módszerrel szebb eredményt kapsz

júl
31

Huszonötezer dolláros vérdíjat tűztek ki a hiányos értelmi képességű drónpilóták fejére

Tombol a drón divat, amivel az egyetlen baj, hogy a dobozban nem mellékelnek agyat is. Egyre többször kell beszámoljunk olyan hajmeresztő ostobaságokról, mikor drónok igazi nagygépek és a rajtuk utazók épségét fenyegetik. A legutóbbi alkalom Kaliforniában annyira kiverte a biztosítékot, hogy a hatóságok fejenként 25000 dolláros (kb. 7 millió forintos) nyomravezetői díjat tűztek ki a tilosban repkedő pilóták fejére.

+ Hozzászólások száma:
Címkék drón, kalifornia, erdőtűz, pilóta, vérdíj, nyomravezetői díj, tűzoltás
júl
30

Ősszel már tényleg jöhet a Nikon D400?

Gyakorlatilag a legendás D300 és D300s óta folyamatosan érkeznek a pletykák arról, hogy most már tényleg jön a D400. Sokan a D7000 sorozatot nem tartják igazán méltó utódnak és ebben azért van valami. De a remény hal meg utoljára, elvégre az első Full Frame szenzoros Pentax DSLR bejelentésére sem kellett kevesebbet várni, mégis megtörtént.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, d400, DX, aps-c, dslr, pletyka
júl
30

Canon ME20F-SH: Még azt is látja a sötétben, amit te szabad szemmel már nem

Szokás emlegetni mostanság, hogy a Sony Alpha A7s a sötétben videózás császára, mely valóban elképesztő érzékenységgel bír. De erre alaposan rálicitál a Canon ME20F-SH, mely ISO 4000000 (négy darab millió) értékével alighanem arra is jó, hogy leleplezze a Margitszigeti éjszakában az árnyas fák alatt egymáson matató párokat még egy holdfénytől teljesen mentes éjszakán is.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, ME20F-SH, videokamera, kamera, ISO 4000000, érzékenység, érzékeny, szenzor, sötét, videózás
júl
30

Elkezdődött a Photoshop CS6 kivéreztetése: Már csak a CC-hez jön Camera RAW frissítés

Szinte mintha csak tegnap jelent volna meg az Adobe Photoshop CS6, pedig igazából már három éve annak, hogy először kézbe vehettük az utolsó dobozos verziót. Ez az Adobe termékciklus stratégiáját tekintve azt jelenti, hogy épp itt az idő levenni róla az oltalmazó kezeket és ennek egyik első lépése, hogy megszűnik a Camera RAW támogatás. A soron következő v9.1.1. verzió lesz az utolsó, melyet megkap a Photoshop CS6.

+ Hozzászólások száma:
Címkék adobe, Camera RAW, photoshop, cs6, támogatás
júl
29

Nokia OZO – A finnek első 360 fokos VR kamerája a filmkészítőket veszi célba

Telefont már nem készít, de a filmkészítésbe még megpróbálhat betörni a Nokia, mely frissen leleplezett kamerájával a 360°-os videók készítőit szeretné bevenni magának. Az OZO külsőre leginkább egy tengeri aknának néz ki és olyan ügyes funkciókkal igyekszik vonzónak tűnni, ami eddig a legtöbb ilyen rendszerből eddig egyszerűen hiányzott.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nokia, OZO, virtuális valóság, VR, kamera, videokamera

Oldalak