Fókusz

Tippek és mítoszok, amiken érdemes átrágnod magad a sikerességhez

Idén is modellek, kamerák, objektívek és előadók lepték el a Millenárist

A "Plus" sorozat bevezetése óta összesen 756 új szín jelent meg

máj
25

DJI Spark – Levegőben hadonászással vezérelheted és elfér a táskádban

Ha azt hitted, hogy a DJI a Mavic útnak indításával akart a tömegekre kompakt drónt rásózni, akkor tévedtél, mivel itt van a Spark. Ez az apró drón a gyártó legkompaktabb darabja, egyben a legolcsóbb is, ráadásul újdonság még a gesztusvezérlés, mely a levegőben integető drón pilóták korát zúdítja majd az emberiségre.

+ Hozzászólások száma:
Címkék DJI, Spark, drón, mini, kompakt, gesztus, vezérlés, gesztusvezérlés
máj
10

Phase One IQ3 100MP Achromatic - Nem a csóró művész játékszere lesz

A maga nemében egyedülálló hátfalat mutatott be a Phase One. A gyártótól nem idegen gondolat akromatikus hátfalakat készíteni, de a 100 megapixeles IQ3 alapokon nyugvó megoldás szédítő érzékenységre képes, mindezt 15 fényértéknyi dinamikával és alacsony képzajjal tudja produkálni. Az árát pedig talicskával lehet behordani a kereskedőhöz.

+ Hozzászólások száma:
Címkék phase one, IQ3, 100MP, Achromatic, akromatikus, fekete-fehér, szenzor, középformátum, fényképezőgép, bejelentés, bemutató
máj
04

Kasza Gábor valódi betonnal borított könyve úton van a világhír felé

A beton egy sokakat megihlető anyag, nem csak az építészek, de a fotósok fantáziájának is termékeny táptalajt biztosít. Kasza Gábor közelmúltban elkészült könyve is a beton szerkezetek, textúrák és formák köré szerveződik, melyet éppen csak annyi emberi interakcióval színesít, amitől az egész egy kortárs színdarabbá lép elő.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Kasza Gábor, beton, könyv, anyag, textúra, forma, fotósorozat, design, könyvtok, borító
ápr
20

Sony A9 – Félelmetes technológiai fölénnyel támadja a felsőkategóriát

Papíron a Sony A9 pont úgy néz ki, mintha a teljes DSLR és MILC felsőkategóriát egyetlen mozdulattal zárójelbe tudná tenni. A specifikációkból egy igazi lopakodó nehézbombázó rajzolódik ki. Az A9 bemutatóján elhangzottak szerint még a Nikon D5-öt is maga mögé utasítja, ami egyértelműen kijelöli azt, hogy a Sony csúcstámadásra készül vele.

+ Hozzászólások száma:
Címkék sony, alpha, A9, milc, tükörmentes, csúcskategória, fényképezőgép, bemutató, bejelentés
ápr
12

Bemutatkozott a Nikon D7500: Diétás D500 vagyok

Kicsit furcsa a Nikon D7000-es sorozatának újkori szerepe, hiszen a gyártó éppen a D300s és a D500 között eltelt hosszú és várakozással teli években dobta be amolyan elterelő csaliként. A DX rajongók szerették is, meg nem is és az biztos, hogy ezt a megosztottságot a D7500 csak tovább fogja mélyíteni. Egyrészről megkapta a D500 legendás DX (APS-C) szenzorát, ami mindenképpen jó hír, az viszont kevésbé, hogy régi önmagához képest több tekintetben visszalépett.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, D7500, dslr, tükörreflexes, fényképezőgép, bejelentés, bemutató

Oldalak