Fókusz

Photokina a világ legnagyobb fotóipari szakmai eseménye, kövesd velünk

Kövesd el te is a leggyakoribb hibákat ha kerülni akarod a népszerűséget

Tarantino, Nolan, Scorsese még kitart az analóg filmgyártás mellett

szep
16

Leica M Edition 60 – Annyira retró, hogy LCD képernyő sincs rajta!

Voltak ugyan kósza pletykák róla, hogy a Leica a Photokina alatt bemutat egy LCD képernyő nélküli digitális fényképezőgépet, de sokan kacsának gondolták. Most viszont tényleg itt van a Leica M Edition 60, mely az M-rendszer 60 évvel ezelőtti megszületésének állít emléket. A legendás német gyártó szerint, ez felidézi azt, ahogyan az analóg fényképezőgépekkel fotóztunk, hiszen LCD képernyő nélkül kell a helyes expozíciót beállítanunk és rávesz arra, hogy csak a témával foglalkozzunk.

+ Hozzászólások száma:
Címkék leica, M, M-rendszer, Edition 60, LCD nélkül, képernyő nélkül, távmérős, digitális, fényképezőgép, bejelentés, bemutató, Photokina 2014
szep
16

Panasonic GM5 – A tornasor végén is járhat az EVF

A Panasonic azzal a céllal mutatta be lassan egy éve a GM1-et, hogy a világ legapróbb Micro 4/3-os cserélhető objektíves fényképezőgépe legyen. Azt maradéktalanul teljesíteni tudta, sőt annyira apró lett, hogy muszáj volt hozzá egyedi objektíveket is tervezni. Sokan azonban soványnak érezték, na nem fizikai értelemben, hanem az elérhető szolgáltatásokban, melyek között toronymagasan vezetett az EVF hiánya.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, GM5, EVF, milc, micro 4/3, bejelentés, bemutató, Photokina 2014
szep
16

Panasonic Lumix LX100 – Zárójelbe tette az összes eddigi kompaktot

Ha van gyártó, mely a kategória végnapjaiban is abszolút komolyan veszi a kompaktokat, akkor az a Panasonic. A 2014-es Photokina egyik sztárja lehet a Panasonic LX100, mely cseppet sem apró, 4/3 méretű szenzort és egy kifejezetten fényerős Leica zoom objektívet küld csatába, miközben a gép félig GX7, félig pedig GH4 technológiákat alkalmaz.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, lumix, LX100, kompakt, 4/3, fényképezőgép, bejelentés, bemutató, Photokina 2014
szep
15

Canon PowerShot G7 X – Nagyszenzoros kompakt a legnagyobbak ellen

A Canon sem akar kimaradni a nagyszenzoros zsebkompaktok virágkorából és olyanok ellen indítja csatába a G7 X-et, mint a Sony RX100 sorozata, mely komoly szakmai sikereket ért el. A kompaktos körökben kifejezetten nagynak számít 1”-es szenzor már használta a Canon, de a G1 X Mark II aligha nevezhető zsebkompaktnak.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, powershot, G7 X, kompakt, bejelentés, bemutató, Photokina 2014
szep
15

Canon EOS 7D Mark II – Amikor az álmok valóra válnak

A 2014-es Photokina első nagy dobbantása a régóta várt Canon EOS 7D Mark II, mely nem kis mértékben izmosodott meg az első kiadáshoz képest. A specifikációk alapján nem vitás, hogy ez lesz egy darabig az egyik legütősebb APS-C formátumú DSLR, mely harcias AF rendszert, közepesnél jobb sorozatfelvételt, 100% fedésű keresőt és jobb videós képességeket kapott.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, 7d mark II, bejelentés, bemutató, dslr, Photokina 2014

Oldalak