Fókusz

A PPDexpo és SIGNexpo közös fesztiválja mindenben nagyobb volt az előzőnél

Felejtsd el az Auto Color gombot, ezzel a módszerrel szebb eredményt kapsz

A 25 éves Photoshopra emlékezve napjaink nagyjait az 1.0 elé ültették

máj
28

Tényleg nincs Photoshop Max Ellis mókusfotóiban?

Az állatokkal való munka mindig körülményes és rengeteg türelmet igényel. Éppen ezért fordulhat elő, hogy sokan bevetik a Photoshop nevű doppingszert, de ezzel igazából semmi probléma nincs, csak legyen becsülettel felvállalva. Viszont Max Ellis a PetaPixel kérdésére határozottan elutasította, hogy a mókusok segítségével felépített jeleneteknek köze lenne a Photoshophoz. Jobban mondva van, de nem úgy.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Max Ellis, mókus, állat, mókusfotó, fotósorozat, játék
máj
28

A tapadós telefontartó verheti az első szöget a szelfibotok koporsójába

Nem nehéz belátni, hogy a szelfibot ötletét a kényelem hívta életre, hiszen kézből önfotót készíteni nyűgös feladat, ennél már csak egy fotóállvány cipelése a rosszabb. A StuckOnz csupán egy harmadik alternatívát nyújt, de nem biztos, hogy az önfotósok fogják a legnagyobb hasznát venni, ennek ellenére a gyártója rájuk is koncentrál.

+ Hozzászólások száma:
Címkék StuckOnz, tapadókorong, tapadó, kiegészítő, mobil, okostelefon, szelfi
máj
28

A Sharp legújabb mobilja trükkösen tudja a 2100 fps videózást

Mivel a világnak ezen a táján nem igazán forgalmazzák hivatalosan, ezért sokan nem is tudják, hogy a Sharp készít okostelefonokat is. Ha már csillió dolláros marketingre nem futja, igyekeznek mindig valamilyen technológiai bravúrral kitűnni a tömegből, most éppen a 2100 fps sebességű szuper-lassított videózással, igaz van azért benne egy kis csalás.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Sharp, Aquos, Zeta, Serie, Xx, slow motion, lassított felvétel, lejátszás, 2100 fps
máj
27

Ha nincs kéznél dolly, csak lisztezz alá egy kicsit

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy egy jó fotós vagy videós könnyedén képes házilag előállni valamivel, ami hozzásegíti a látványos felvételekhez. Legyen az egy fényformáló, rögtönzött felfogatás vagy éppen kamera mozgató rendszer. Az Instructables által bemutatott módszer alkalmazásához viszont már mindenképpen át kell lépni a prosztóság határát, de ez sokaknál nem probléma.

+ Hozzászólások száma:
Címkék dolly, kamera, videó, mozgatás, liszt, csúsztatás
máj
27

Ez a 365 gigapixeles Mont Blanc fotó most a világ legnagyobbja

Újból megdőlt a világ legnagyobb felbontású fotója rekord, amit 320 gigapixellel éppen egy Londoni látkép tartott már 2013 óta. Most viszont Franciaországban átvették a stafétát és 45 gigapixellel rálicitáltak a londoni fotóra. A Mont Blanc Európa legmagasabb hegye és ehhez abszolút illik is az új rekord.

+ Hozzászólások száma:
Címkék gigapixel, rekord, világrekord, 365 gigapixel, fotó, fénykép, Mont Blanc

Oldalak