Fókusz

A legfőbb tesztlabornak felmentése van X-Trans színszűrős szenzorból

Okos vásárlással fillérekből megtoldhatod a műtermed felszereltségét

Nincs nála drágább, de tényleg megéri vajas zsömlén élni miatta?

ápr
27

92 évesen elhunyt Szipál Márton fotóművész

Tegnap, 2016. április 26-án elhunyt Szipál Márton fotóművész, akit nem csak fényképeiről, de jellegzetes öltözködéséről és szemüvegéről is jól ismertünk. A 92 éves művész 1956-ban döntött úgy, hogy nyugatra szökik, ahol négy évtizedet átölelő karriert futott be a legnagyobb sztárok portréfotósaként. 1997-ben tért haza és a nyilvánosság előtt leginkább tanári szerepben jelent meg.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Szipál Márton, fotós, fotóművész, elhunyt, meghalt
ápr
05

Panasonic GX80 – Bemutatkozott a GX8 egyszerűbb és olcsóbb kistestvére

A Panasonic ökoszisztémában a GX sorozat mindig is a dögös, retró modelleket jelentette. A sort a GX1 nyitotta, mely hamar kultusztárggyá vált a Panasonic rajongók között, de a nyomában érkező GX7 messze túlmutatott rajta, eggyel magasabb ligába helyezve a GX-sorozatot. A GX7 folytatása tavaly jelent meg a GX8 képében, de az egészet elindító GX1 eddig nem kapott rendes váltást.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, GX80, GX85, milc, mirrorless, fényképezőgép, bemutató, bejelentés
ápr
01

Robert Capa unokája ingyenes sajtófotó képzést indít Budapesten

A leghíresebb magyar fotósok közé tartozik Robert Capa, vagyis Friedmann Endre, aki kortársaival úttörő volt a sajtófotó történelmében. Az indokínai háborúban bekövetkezett korai halála miatt nem érhette meg, hogy gyermeket vállaljon. Ennek ellenére unokája, Antoine Capa egy ingyenes kurzussal igyekszik ápolni nagyapja hagyatékát és segíteni a jövő háborús sajtófotósait.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Robert Capa, unoka, ingyenes, képzés, sajtófotó, április 1
már
10

Canon EOS 1300D – Nem az a dolga, hogy izgalmas legyen

Nehéz lehet a legkisebb gyereknek lenni, hiszen a nagyobb testvérek mind learatják a babérokat és csak a levetett göncök jutnak neki. A Canon bemutatta az EOS paletta legolcsóbb és egyben leginkább fapados modelljét, amibe olyan kevés újdonságot pakolt, hogy az adatlap felolvasása altatódalnak is elmenne. De hát ne panaszkodjunk, ő csak a legkisebb gyermek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, 1300D, dslr, fényképezőgép, bemutató, bejelentés
feb
25

Elrajtolt a Steve McCurry kiállítás a Műcsarnokban!

Nem csak fényképei, de személye is ott van a kortárs fotográfia ikonjai között. Elég csak annyit mondani, hogy az Afgán lány és mindenki iránytűje betájolódik a megfelelő irányba. Steve McCurry egyedülálló abban, hogy négyszer is elnyerte a World Press Photo fődíját és kitüntetései már el sem férnek egy standard önéletrajz lapjain. Munkáiból a Műcsarnok indít kiállítást, mely 2016. február 25. és április 3. között tekinthető meg.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Steve McCurry, kiállítás, budapest, Műcsarnok

Oldalak