Fókusz

Photokina a világ legnagyobb fotóipari szakmai eseménye, kövesd velünk

Kövesd el te is a leggyakoribb hibákat ha kerülni akarod a népszerűséget

Tarantino, Nolan, Scorsese még kitart az analóg filmgyártás mellett

okt
01

Transzmisszió: Miért T1.4 az f/1.2 objektívem és hová tűnik a fény?

A fotós zsargonban a rekeszértéket (vagy blende, apertúra) az objektíven áthaladó fény mennyiségének leírására használjuk, annak ellenére, hogy ez csak egy viszonyszám és valójában olyan pontatlan, hogy fél fényértékkel is eltérhet a valódi fénymennyiségtől. Számos objektíven, főleg amit a videózásban használnak, azonban nem csak az f-számot, hanem a T-számot is feltüntetik (vagy egyedül csak az utóbbit). Mi a különbség a kettő között? A T-szám a valós transzmissziót fejezi ki.

+ Hozzászólások száma:
Címkék transzmisszió, objektív, blende, rekesz, fény, áthaladás, fényveszteség, f-szám, T-szám
szep
30

Jolt – Ezzel már vezeték nélkül is töltheted a GoPro kameráidat

Úgy tartja a szájhagyomány, hogy egy GoPro megölhetetlen és bármilyen extrém körülmények között videózhatunk vele. Persze ennek is szüksége van az éltető elektromos áramra és az akkukat tölteni kell. Egy ilyen kamera esetén ez macerás is lehet, szét kell szedni a tokot és tényleg komplikáltabb, mint csak letenni az asztalra a kamerát. A Jolt erre kínálna megoldást és Kickstarteren már csorog be a megvalósuláshoz szükséges pénz.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Jolt, gopro, vezeték nélküli, indukció, töltő, kickstarter
szep
30

A National Geographic TOP 10 kedvenc utazós fényképezőgépe

Az évről-évre megtett távolság tekintetében a National Geographic fotósai alighanem az élvonalba tartoznak. Rengeteget repülnek, vonatoznak, hajóznak, vezetnek és nem utolsósorban gyalogolnak, ezért igen kritikus, hogy milyen fényképezőgépet, illetve felszerelést cipelnek. Ugyan a DSLR kategória még mindig domináns, de a magazin összeállított a fotósaik véleményein alapuló TOP 10 listát melyen éppen egyetlen tükrös csattogó sem kapott helyet. A lista nem az abszolút képminőség alapján állt össze, hanem az utazó szempontjából fontos egyéb kvalitások figyelembevételével.

+ Hozzászólások száma:
Címkék national geographic, fotós, fényképezőgép, utazás, utazós, kompakt, milc, TOP 10
szep
29

Kínában a tüntetések miatt blokkolják az Instagramot

Hongkong utcáin egyre nagyobb tömeg gyűlik össze azért, hogy a választójogot korlátozó új választási rendszer ellen tüntessen. Az egyre erőszakosabbá váló megmozdulás Kína modern történetének egyik legnagyobbja, százezrek tódultak az utcákra annak ellenére, hogy a rendfenntartó erők már többször is vetettek be vízágyúkat és könnygázt. A tüntetésről készült fotók leginkább az Instagramon terjednek, ezért egész egyszerűen Hongkongon kívül mindenhol blokkolják a népköztársaság területén.

+ Hozzászólások száma:
Címkék kína, Hongkong, tüntetés, instagram, ban, tiltás, blokkolás
szep
29

Újra elindul a Nikon 24/7 fotópályázat

A Nikon harmadszorra is megrendezi a 24/7 nevű fotópályázatát, mely az eddigiekhez hasonlóan most is három fordulóra felosztva keresi a tehetségeket. A pályázatra való nevezés és a fotók feltöltése Facebookon zajlik három körben, mindegyikre egy-egy hét áll rendelkezésre.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, 24/7, Magyarország, fotópályázat, verseny

Oldalak