Fókusz

A PPDexpo és SIGNexpo közös fesztiválja mindenben nagyobb volt az előzőnél

Felejtsd el az Auto Color gombot, ezzel a módszerrel szebb eredményt kapsz

A 25 éves Photoshopra emlékezve napjaink nagyjait az 1.0 elé ültették

ápr
24

Hipstamatic DSPO – Közös fotós játék az ismerőseiddel

Az okostelefonos fotókra pakolt retró effektek egyik legkorábbi úttörője egy teljesen új applikációval állt elő. A Hipstamatic DSPO nevét az eldobható fényképezőgépekről kapta, de a legjobb részének pont nincs köze hozzájuk. Az alkalmazásnak egyedül csoportosan használva van értelme, meghívhatunk közös alkotásra ismerősöket és fontos szerephez jut a visszaszámláló.

+ Hozzászólások száma:
Címkék iphone, ios, hipstamatic, DSPO, app, alkalmazás, applikáció, fotós, közös, közösség
ápr
24

Touchless Shutter – Integetős kioldás Sony fényképezőgépekre

Nem egy agyonreklámozott szolgáltatás, de az utóbbi időben megjelent Sony MILC gépekre épp úgy telepíthetők appok, mint az okostelefonokra. Ezek egyike a jelenleg még béta állapotban lévő Touchless Shutter, ami pont azt teszi lehetővé, amire a neve is utal: A kamera érintése nélkül is kioldhatjuk, ami igen jól jön akkor, ha időzítőt nem akarunk használni és távkioldó sincs nálunk.

+ Hozzászólások száma:
Címkék sony, alpha, nex, app, applikáció, Touchless Shutter, kioldás
ápr
23

Az új Zeiss Batis objektíveken egy OLED kijelzőnek is jutott hely

Nem tétlenkedik a Zeiss az újabb és újabb objektívek bemutatásával, ráadásul az utóbbi években megerősödött a tükörmentes (MILC) vonal is. A német gyártó most éppen a Batis névre hallgató családot mutatta be, melynek első két tagja a Sony E-bajonett köré lett tervezve, természetesen már a full frame szenzor igényeinek megfelelően. A Zeiss Batis 25mm f/2 és a Batis 85mm f/1.8 ráadásul egy igen érdekes és látványos extrát is kapott.

+ Hozzászólások száma:
Címkék zeiss, Batis, 25mm f/2, 85mm f/1.8, objektív, sony, E-bajonett, full frame, milc, oled, kijelző, képernyő
ápr
23

Pentax K-3 II – Az új csúcsmodell is beszáll a szenzormozgatós buliba

Olyan új csúcsmodellt mutatott be a Pentax, mely nem sokáig fogja ezt a címet viselni. A 24 megapixeles APS-C szenzoros vasnak ugyanis már fejlesztés alatt áll a bátyja, melyben már full frame méretű szenzor lesz. Ez persze nem von le semmit abból, hogy igazán izgalmas új funkciókkal bővült a K-3 II.

+ Hozzászólások száma:
Címkék pentax, K-3 II, dslr, fényképezőgép, bemutató, bejelentés
ápr
22

Készül már a full frame Nikon MILC rendszer?

Számos fotósban kialakult egyfajta ragaszkodás a full frame formátumhoz, ezért ha egy gyártónak nincs ilyen rendszere, akkor állandóan szóbeszéd tárgya, hogy mégis mikor lesz. Noha a Nikonnak van, ráadásul a legjobbak közül való, de a MILC-ek megjelenése újból felszínre hozta a kérdést náluk is. Egyes pletykák szerint viszont már nincs is olyan messze, hogy tükör nélkül is biztosítsák ezt a hőn áhított formátumot.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, milc, full frame, FX, pletyka

Oldalak