Illusztrációként a Fujifilm jelenlegi rekordere, az XF 56mm f1.2

A Fujifilm tervezőasztala szinte füstöl a lázas munkától, ismét frissíteni kellett az objektív ütemterv táblázatot, amin nem csak a kötelező körök jelentek meg, hanem egy igen érdekes darab is az XF 33mm f1.0 személyében.

A leggyorsabb AF objektív MILC-re

A Fujifilm elmondása szerint az XF 33mm f1.0 lesz a legnagyobb rekeszértékkel rendelkező és emellett autofókuszra is képes objektív a teljes MILC mezőnyben (manuális f/0.95 objektívek szinte minden rendszerre akadnak már). Csak meg ne előzzék, mivel a várható megjelenése 2020-ra lett időzítve, közben az állítólagos Nikon 52mm f0.9 már a határban ólálkodik.

Az APS-C szenzorhoz tervezett objektív nagyjából 50mm-nek (pontosabban 49,5 mm-nek) felel meg ha Full Frame-re akarjuk átszámolni a képszöget, míg az f1.0 rekesz olyan mélységélességet ad, mint Full Frame esetén az f1.5, amivel a DOF fétissel élők is alighanem ki tudnak békülni. Jelöléseket (pl: R, WR) még nem ismerünk, ezek később derülnek ki.

Sokan szeretnének ilyen “futottak még” felsorolást

Egy füst alatt bemutatták még két objektív végleges változatát (XF 200mm f2.8 R LM OIS WR és XF 8-16mm f2.8 R LM WR), ezek rövidesen piacra kerülnek és jól illeszkednek abba a törekvésbe, hogy a Fujifilm kitöltse a hézagokat. Bár a teleobjektív egyáltalán nem egy rétegigény, a nagy fényerejű ultraszéles zoom már annál inkább.

Az XF 33mm f1.0 viszont nem az egyetlen, melynek a fejlesztését belengették (tehát itt hangsúlyos, hogy nem végleges verziókat mutattak be, ezek még egyelőre fejlesztés alatt lévő üvegek). 2019-ben jön az XF 16mm f2.8 R WR, valamint az XF 16-80mm f4 R OIS WR is, ezek viszont annyira “alapdarabok”, hogy nehéz rá felkapni a fejünket, de jó látni a lázas munkát.


Warning: require(/web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-content/plugins/td-composer/legacy/Newsmag): failed to open stream: Success in /web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-includes/comment-template.php on line 1532

Warning: require(/web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-content/plugins/td-composer/legacy/Newsmag): failed to open stream: No such device in /web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-includes/comment-template.php on line 1532

Fatal error: require(): Failed opening required '/web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-content/plugins/td-composer/legacy/Newsmag/' (include_path='.') in /web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-includes/comment-template.php on line 1532
WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibák megtalálásáról.