Emlékszünk még azokra az időkre, mikor az Apple nem futott a piac után, hanem innovációival hajtotta azt? A drón videózás és fotózás terén most éppen a DJI éli ugyanezt a korszakát és a most bemutatott Mavic Air ennek tökéletes példája. Ez lett tudásához mérten a világ egyik legkisebb, házon belül pedig egészen biztosan legkompaktabb drónja, ami azért a 4K videózást sem felejtette el.

A DJI Mavic Air valahova a Mavic Pro és a Spark közé érkezik, de inkább előbbihez áll közelebb tudásban és árban is. A Spark egy nagyon aranyos, parányi, kézből indítható drón, de a videós tudása erősen le van maradva. A Mavic Pro egy könnyen szállítható, haladó drón, egészen jó videós képességekkel, de talán sokaknak nem elég kompakt. A Mavic Air összecsukva még kisebb, mint a Spark, de videóban már jóval fejlettebb.

Kapunk 4K videót 30 fps és 100 Mbps mellett, kapunk 1080p videót 120 fps mellett, mindezt egy 12 megapixeles 1/2.3″ CMOS szenzorból préseli ki, ami teljesen átlagosnak mondható ebben a szegmensben. Természetesen képes 12 megapixeles fotó készítésére is, vagy 32 megapixeles panorámákat is automatikusan le tud kapni.

A stabilizált gimbalon lógó kamera egy ekvivalens 24mm f/2.8 objektívet kapott. A Mavic Air megkapta a FlightAutonomy 2.0 rendszert, ami tovább fejleszti a repülési biztonságot és ha erre kérjük, akkor önállóan is végrehajt manővereket, hogy a videós kezéről levegye a terhet.

A Mavic Air egészen 5000 méteres repülési magasságig tud emelkedni, stabilizációs rendszere 36 km/h szélsebességet is kiáll, sport módban pedig 68 km/h repülési sebességre is képes. A repülési idő egy feltöltéssel 21 perc (a Spark 16 percet, míg a Mavic Pro 27 percet tud). A Sparknál bemutatott kézi gesztusvezérlés a Mavic Air-t is tökéletes szelfi vagy vlogger drónná teszi, de persze a képességei messze túlmutatnak az efféle cirkuszi mutatványokon.

Az ára arányosan idomul a tudásához, hiszen a 499 dolláros Spark és a 999 dolláros Mavic Pro közé érkezik azzal, hogy a boltban 799 dollárt fognak érte kérni.


Warning: require(/web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-content/plugins/td-composer/legacy/Newsmag): failed to open stream: Success in /web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-includes/comment-template.php on line 1532

Warning: require(/web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-content/plugins/td-composer/legacy/Newsmag): failed to open stream: No such device in /web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-includes/comment-template.php on line 1532

Fatal error: require(): Failed opening required '/web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-content/plugins/td-composer/legacy/Newsmag/' (include_path='.') in /web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-includes/comment-template.php on line 1532
WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibák megtalálásáról.