MEGOSZTÁS

Mindig irigykedtél a videós kollégákra, mert nekik csinos dedikált eszközeik vannak a munkához? A Loupedeck nem az első lenne, mely hasonló eszközt kínál a fotósoknak, de eddig talán a legügyesebb próbálkozás. A készítői kifejezetten az Adobe Lightroom mellé ajánlják.

Végignézve a kezelőszerveken, gyakorlatilag minden lényeges eszköz a helyén van, a csúszkás beállításokat, mint az expozíció, fehéregyensúly, élénkség egyszerű potméterekkel szabályozhatjuk, de számos nyomógomot is kapunk, ide értve nyolc preset gombot is. A Loupdeck fejlesztői jelenleg az Indigogón gyűjtenek pénzt a projekt teljes megvalósításához, de egyébként a kész termék 370 euróba fog kerülni a jövő szeptemberre időzített induláskor. Ez kicsit borsosnak tűnhet, de a kényelemnek ára van.

Forrás: Indiegogo

  • Már régóta érdekelt, hogy van-e / lesz-e ilyen eszköz kreatív munkához. Elsőre arra gondoltam, hogy akár USB-s MIDI kotrollereket is lehetne ilyenre használni, megfelelő szoftveres támogatással. Ti mit gondoltok erről?

    • Létezik már ilyen eszköz. Én 4 éve kidobtam a Lr ot. Egy ilyen eszköz miatt sem megyek vissza rá. Biztos jópofi dolog, de szerintem egy vacom tábla hasznosabb lehet (legalábbis nekem).