MEGOSZTÁS

Az X-Rite 3 részes, havonta egy alkalommal jelentkező ingyenes webináriumot hirdetett meg, amelynek témái az Adobe Lightroom 3 használata és alapvető színkezelési ismeretek lesznek.

Az első rész szeptember 16-án, magyar idő szerint 16 órakor kezdődik majd; ez egy bevezetést nyújt a színkezelés alapjaiba, megismerteti a hallgatókat a 3 alapvető színtérrel, összehasonlítja a 16 és a 18 bites RAW-formátumot, valamint a hagyományos RAW-formátumot az Adobe DNG formátummal.

A második rész tervezett időpontja október 14., magyar idő szerint 16 óra lesz majd; a Lightroom használatának alapjai mellett szó lesz a program beállításáról a hatékony munkamenet érdekében, illetve az is tárgyalásra kerül, hogyan válogassuk ki és osztályozzuk a képeinket a munka felgyorsítása érdekében.

A harmadik és záró előadás november 18-án, magyar idő szerint 16-kor lesz; a témák a nyers képek konvertálása (színes és szürkeárnyalatos esetben egyaránt), a Lightroom és a Photoshop közti kommunikáció, valamint a Lightroomból történő nyomtatás trükkjei lesznek.